Akbelen Ormanı'nın çevresi maden için kamulaştırıldı

Akbelen Ormanı'nın çevresi maden için kamulaştırıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla, Resmi Gazete'de bir acele kamulaştırma kararı yayımlandı.

2024.03.12 08:31 - Son Güncellenme: 2024.03.12 08:39 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Akbelen Ormanı'nın çevresi maden için kamulaştırıldı

Yeniköy-Kemerköy Termik Santrali'nin kömür sahasını genişletmek için yüzlerce ağacın yok edildiği İkizköy'deki Akbelen Ormanları'nın çevresinde yer alan 190 parsellik arazi, linyit madeni sahası olarak kullanılmak üzere acele kamulaştırıldı. Kararda, tarım arazilerinin olduğu sahanın linyit işletme ruhsatı olduğu belirtildi. 

Muğla'nın Milas ilçesi İkizköy mahallesinde yer alan Akbelen Ormanları'nda, Limak Holding ve IC Holding'in iştiraki YK Enerji tarafından işletilen Yeniköy-Kemerköy Termik Santrali'nin kömür sahasını genişletmek için geçen yıl 24 Temmuz'da ağaç kesimine başlanmış, yüzlerce ağaç yok edilmişti. Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, Akbelen çevresindeki araziler acele kamulaştırıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan  karara göre; Akbelen Ormanı'nın bulunduğu Milas'ın İkizköy, Çamköy ve Karacahisar sınırları içindeki 190 parsellik arazi, linyit madeni sahası olarak kullanılmak üzere Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından kamulaştırıldı. Kararda, tarım arazilerinin olduğu söz konusu sahanın "S:86541" numaralı linyit işletme ruhsatlı saha olduğu belirtildi.  

T24'ün haberine göre, son olarak yaşam savunucuları, Akbelen Ormanı'nı korumak için açtığı ruhsat iptali davasını idare mahkemesi tarafından iptal edilme kararını, yürütmeyi durdurma talebiyle istinafa taşımıştı. Alanda 40 bine yakın zeytin ağacı olmasına karşın Zeytin Kanunu hiçe sayılarak yakın bölgelerde dinamitle patlatma yapılıyor.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2024.03.12 08:31 - Son Güncellenme: 2024.03.12 08:39 - HABER MERKEZİ
A