Akaydın'a çok sert eleştiri

Akaydın'a çok sert eleştiri

CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın ofisine gelen hacizden sorumlu tuttuğu eski başkan Menderes Türel'den sert cevap: Koltuğu bırakıp gitsin.

2013.07.17 09:03 - Son Güncellenme: 2013.07.17 09:03 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Akaydın'a çok sert eleştiri

 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP 'li Mustafa Akaydın'ın makam odasındaki eşyaların haciz edilmesiyle ilgili eski Başkan Menderes Türel 'den açıklama geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın 'ın sürekli borç edebiyatı yaptığını ifade eden Türel, Akaydın'ın belediyenin borçlarına ilşkin daha önceki basın toplantılarında 1 milyar 400 milyon lira borç devraldığını açıkladığını, bugün bu rakamı 1 milyar dolara çıkardığını söyledi. Türel, "Akaydın, sabah söylediğini akşam unutuyor" dedi. Akaydın'ın yaptığı açıklamaların tutarsız olduğunu belirten Türel, belediyenin borçlarına ilişkin açıklamaların da abartılmış rakamlar olduğunu bildirdi. Türel, "Benim kendisine bıraktığım borç miktarı, toplam 700 milyon lira dolayındadır. Buna ASAT da dahildir. Ben belediyeyi devraldıktan sonra 5 senede 250 milyon (trilyon) borç ödedim. Akaydın'ın geçmiş dönemlerden kalan 5 senede ödemesi gereken boç miktarı ise 300 milyon (trilyon) liradır" diye konuştu.

ÇÖZÜM DEĞİL, MAZERET ÜRETİYOR

Akaydın'ın çözüm üretmeyi bırakıp sürekli mazeret ürettiğini hatırlatan Menderes Türel, Akaydın'ın belediye başkanı seçilmeden önce bu borç miktarını bildiğini ve belediyeyi bu borçlarla en iyi şekilde kendisinin yöneteceğini iddia ettiğini vurguladı.

KOLTUĞU BIRAKSIN

Mustafa Akaydın'ın seçimlerden önce, "Merak etme Antalyam. Antalya Ankara'dan zengin. Bu borçlar bana vız gelir, tırıs gider" diyerek billboardlara çıktığını hatırlatan Türel, "Seçimlerden önce Antalya'yı mevcut borçları ile en iyi şekilde yöneteceğini söyleyip bir televizyonunu bile hacizden kurtaramayan Akaydın başkalarını mazeret gösterip beceriksizliğine kılıf arayıncaya kadar bir an önce koltuğu bıraksın gitsin" diye konuştu.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.07.17 09:03 - Son Güncellenme: 2013.07.17 09:03 - HABER MERKEZİ
A