Akademisyenin çığlığı çeken polisler beraat etti, yayınlayan hapis cezası aldı

Akademisyenin çığlığı çeken polisler beraat etti, yayınlayan hapis cezası aldı

İstanbul'da 3 yıl önce trafik polislerinin ceza yazmasına sinirlenip, çığlık atan öğretim görevlisi Özlem Atan Tarlacı'nın görüntüsünü sosyal medyada paylaşan M.G.H., 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Görüntüyü çeken iki polis memuru ise beraat etti.

2021.10.25 16:50 - Son Güncellenme: 2021.10.25 16:50 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Akademisyenin çığlığı çeken polisler beraat etti, yayınlayan hapis cezası aldı

İstanbul'da meydana gelen olayda Haliç Üniversitesi'nde öğretim görevlisi Özlem Atan Tarlacı, seyir halindeyken direksiyonda cep telefonu ile konuştuğu ve emniye kemeri takmadığı gerekçesiyle polis uygulama noktasında durdurulmuş ve kontrolde otomobilin muayenesinin olmadığı da tespit edilmişti.

Polislerin ceza yazdığını görünce sinir krizi geçiren Özlem Atan Tarlacı, dakikalarca çığlık atmıştı. Polis memuru A.K., bu sırada cep telefonuyla Tarlacı'nın görüntüsünü çekmişti. Güçlükle sakinleştirilen Özlem Atan Tarlacı'ya seyir halinde cep telefonuyla konuşmak, emniyet kemeri takmamak, muayenesi yapılmamış araçla trafiğe çıkmak suçlarından toplam 578 lira para cezası uygulandı ve otomobili de trafikten men edildi.

GÖRÜNTÜYÜ İFŞA ETMEKTEN DAVA

Tarlacı, uygulama noktasında çığlık atarken çekilen görüntüsünün yaklaşık 1 ay sonra basına ve sosyal medyaya yansıması üzerine itibarının zedelendiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Tarlacı'nın şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında görüntüyü çeken polis memuru A.K. ile görüntüyü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü görevlilerin bulunduğu 52 kişilik WhatsApp grubunda paylaşan diğer polis memuru O.K. ile videoyu Instagram hesabından yayınlayan M.G.H. hakkında 'özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek' suçundan dava açıldı. 

'STRES DURUMUMU ARTIRDI'

İstanbul 45'inci Asliye Ceza Mahkemesinde yapılan yargılamada Özlem Atan Tarlacı, uygulama noktasında durdurulunca rektörlükteki toplantıya geciktiğini belirterek,

"Geç kadığım toplantının stresi ile mücadele ederken polis memurlarından birisinin cep telefonu ile görüntümü kaydettiğimi fark ettim. Bu stres durumumu daha da artırdı.1 ay sonra ders sırasında görüntünün sosyal medyada paylaşıldığını gördüm. Şoke oldum. Aile ve iş çevremden tepki aldım. Şikayetçiyim" dedi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.10.25 16:50 - Son Güncellenme: 2021.10.25 16:50 - HABER MERKEZİ
A