AK Partili Özkan'dan 'HDP'nin kapatılması' yorumu

AK Partili Özkan'dan 'HDP'nin kapatılması' yorumu

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, HDP'nin kapatılması tartışmalarıyla ilgili olarak, "HDP hem siyasi olarak hem de hukuken de kapanacaktır. Yani milletimizin vicdanında kapanacaktır" dedi.

2021.03.02 16:25 - Son Güncellenme: 2021.03.02 16:25 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
AK Partili Özkan'dan 'HDP'nin kapatılması' yorumu

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, HDP'nin kapatılmasına ilişkin gündem hakkında açıklamalarda bulundu.

Özkan, "Millet alın terini Kandil'e peşkeş çeksinler diye oy vermedi. Onun için elbette HDP hem siyasi olarak hem de hukuken de kapanacaktır. Yani milletimizin vicdanında kapanacaktır" ifadelerini kullandı. 

BAHÇELİ, ÇAĞRISINI YİNELEMİŞTİ: TÜRKİYE BİR HUKUK DEVLETİYSE HDP'NİN KAPATILMASI ACİLDİR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugünkü MHP grup toplantısında HDP'nin kapatılması çağrısını yineleyerek, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın HDP hakkında inceleme başlatması çok önemli ve beklediğimiz bir gelişmedir. Başsavcılık, HDP'nin faaliyetlerinin terör eylemlerini odağı haline geldiğine karar verirse soruşturma safhasına geçecek, iddianame Anayasa Mahkemesi'ne sunulacaktır. AYM, HDP'nin terör eylemlerinin odağı olduğunu tespit ederse ki başka seçenek yoktur, HDP diye bir partiden söz etmek artık mümkün olmayacaktır. Türkiye bir hukuk devletiyse HDP'nin kapatılması acildir, şarttır. Ayrıca başka bir ad altında bile tekrardan faaliyette bulunmasına fırsat verilmemelidir. Terör örgütü propagandası yapan, suçu ve suçluyu öven, örgüte üye olan demokrasi ve milli irade hasımlarıyla ilgili gereği hukuk sınırları içinde süratle ifa edilmelidir. FETÖ ve PKK'lıların yargılandığı mahkeme süreçlerinin uzatılmadan karara bağlanması, istismar kampanyalarının önüne geçilmesi ertelenemez bir mecburiyettir."

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2021.03.02 16:25 - Son Güncellenme: 2021.03.02 16:25 - HABER MERKEZİ
A