AK Partili milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, aracını durduran polise hakaret etti

AK Partili milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, aracını durduran polise hakaret etti

AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, Mersin'in Erdemli ilçesinde aracını durduran polise "Uzaklaş, içeri çemkiriyorsun, tükürük geliyor. Ş...efsize bak" dedi.

2021.08.22 21:29 - Son Güncellenme: 2021.08.22 23:25 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
AK Partili milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, aracını durduran polise hakaret etti
02:19 AK Partili milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, aracını durduran polise hakaret etti

İLGİLİ VİDEO

AK Partili milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, aracını durduran polise hakaret etti

Son zamanlarda özellikle de trafik polislerinin, halkın güvenliği için yapılan çevirme ve kontrol noktalarında milletvekilleri tarafından hakarete uğradığı görülüyor.

Polise hakaret eden bu kez AK Partili vekil oldu.

AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, Mersin'in Erdemli ilçesinde polis ekipleri tarafından durduruldu.

ARACINI DURDURAN POLİSE HAKARET ETTİ

Polis "Plakanız otoyolda durmadan ihbar ediliyor. Sistemde milletvekili aracı olarak çıkmıyor" diyerek işini yapmak isterken vakil Yılmaz "Yani bu benim sorunum mu? Uzaklaş. İçeri çemkiriyorsun, tükürük geliyor içeriye, uzaklaş. Kim ihbar ediyor benim arabamı. Senin adın ne?" diyerek tepki gösterdi.

"EKİBE TÜKÜRÜRÜM, Ş..EFSİZE BAK"

"Ekipler, telsizden ihbar geliyor. HTS kayıtları." diyen polise kızan AK Partili vekil Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

"Ekibe tükürürüm. Böyle terbiyesizlik mi olur? Ne zaman Erdemli'ye gelsem bu pislikle uğraşıyorum.. Adını verir misin sen? Ş...efsize bak."

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Mersin Valiliği, Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz'ın aracının durdurulmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Valilikten, yapılan yazılı açıklamada, "18 Temmuz saat 18.30 sıralarında Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz'ın arabasının durdurulması olayı ile ilgili, Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın sosyal medya paylaşımı, olayı tamamen çarpıtmaktadır" ifadelerine yer verildi.

POLİS MEMURLARI HAKKINDA YASAL MEVZUATIN DIŞINA ÇIKTIKLARI GEREKÇESİYLE SORUŞTURMA 

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bahse konu olayda, Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz'ın aracı polis memurlarınca ihbar üzerine durdurulmuştur. Karayolları Trafik Kanunu'nun 71. Maddesi G Bendi'nde, görev ve hizmet gerekleri ve güvenlik nedenleriyle geçiş üstünlüğüne sahip araçlar sayılmıştır. Bu çerçevede, milletvekilinin kullandığı araç bu kapsamda olmasına rağmen polis memurlarınca durdurulduktan ve milletvekili olduğu anlaşıldıktan sonra yarım saat bekletilmiştir. İlgili şube müdürünce sorgulamanın yanlış yapıldığı, aracın kaydının bulunduğu, bu bakımdan milletvekilinin aracının plakasının yanlış bildirildiği, ihbarın yanlış olduğu söylenmesine rağmen bekletilmiş ancak mesele İl Emniyet Müdürüne intikal ettikten sonra çözülebilmiştir. O esnada polis memurlarının yapması gereken eğer tespit edilen ihlal varsa tutanak tutup ilgili kurumuna göndermektir ancak ön tahkikattan anlaşılmıştır ki görevli memurlar yasal mevzuatın dışına çıkmışlardır. Bunun üzerine haklarında gerekli yasal işlem başlatılmıştır."

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.08.22 21:29 - Son Güncellenme: 2021.08.22 23:25 - HABER MERKEZİ
A