AK Partili belediye başkanı: Ekonomiyle alakalı intihar olmaz, o zaman ülkenin yarısı intihar etsin

AK Partili belediye başkanı: Ekonomiyle alakalı intihar olmaz, o zaman ülkenin yarısı intihar etsin

Mersin'de AK Partili Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, ekonomik sorunlar nedeniyle intihar edenlere ilişkin "Ekonomiyle alakalı intihar olmaz. O zaman ülkenin yarısı intihar etsin" dedi.

2021.06.02 20:13 - Son Güncellenme: 2021.06.02 20:42 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
AK Partili belediye başkanı: Ekonomiyle alakalı intihar olmaz, o zaman ülkenin yarısı intihar etsin

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, ekonomik nedenli intihar olmayacağını söyleyip "O zaman memleketin yarısı intihar etsin" dedi.

Gazeteci Ayşenur Önal'ın haberine göre, Mersin'in Akdeniz ilçesine bağlı Güneş Mahallesi'nde yaşayan 6 çocuk babası Abdullah Ertem, yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle intihara etmesi Akdeniz Belediye Meclisi'nde tartışmalara neden oldu.

CHP'li Ertaş: Çok zor günler geçiriyoruz

Akdeniz Belediyesi Haziran ayı 1. Birleşimi yapıldı ve mecliste 6 çocuk babası Abdullah Ertem'in intiharı CHP'li Meclis Üyesi Muhittin Ertaş tarafından gündeme getirildi.

Ertaş, "Sabah bu haberi aldım gerçekten de yüreğim burkuldu. Ülkemiz gerçekten de çok derin ekonomik sorunlarla boğuşmakta. Bunun üzerine pandemi koşulları da ertelenince gerçekten de çok zor günler geçiriyoruz. Bugün haberlere düşen bir konu var; Şevket Sümer Mahallesinde 158. Sokakta ikamet eden Abdullah Ertem adında 5 kız ve bir erkek çocuğu olan inşaat işçisi kardeşimiz, girdiği ekonomik bunalımdan dolayı intihar etti. Bu çok üzücü bir haber. Kendisin Allah'tan rahmet diliyorum. Belediyemiz imkanları dahilinde ailesi ve çocuklarına ne yapabiliyorsak en fazlasıyla yapmamız gerektiğini düşünüyorum" dedi.

'Böyle bir sebep duymadım ben'

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ise, "Türkiye'de ilk kez intihar olmuyor. İntihar dediğiniz şey, sonuç itibariyle kesinlikle ekonomiyle alakalı intihar olmaz. Gidin psikiyatrist, psikologlarla konuşun. En fakir, zavallı insan intihar eder mi? O zaman memleketin yarısının, dünyanın hepsinin intihar etmesi gerekir. Fakirlik, borçlu olmak intiharın sebebi midir? Gidin psikiyatristler ile görüşün böyle bir sebep duymadım ben. Hindistan'ın yüzde 80'i fakir, Pakistan, Afganistan, Afrika'ya gidin hepsi fakir. İntihar oldu, ekonomi kötü, AK Parti kötü. Buna da saygı duyuyorum. Sen öyle siyaset yapacaksın ben de sana cevap veririm. 'Ekonomiden dolayı intihar etti' deniliyor, İsveç, Norveç, Danimarka dünyada en çok intihar eden ülkeler. Neden intihar ediyorlar, parasızlıktan mı? İntiharın sonucu para değil, kişinin psikolojik sorunları, bunu ekonomiye dayandırmayın. Ortada travmatik bir durum var. Burada polemiklere girmeyin, savcılık orada." açıklamasında bulundu.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.06.02 20:13 - Son Güncellenme: 2021.06.02 20:42 - HABER MERKEZİ
A