AK Parti Türkiye'nin imajını zedeledi

AK Parti Türkiye'nin imajını zedeledi

KKTC'de temaslarını sürdüren Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorusu üzerine Türkiye'de 1 Mayıs kutlamalarında yaşanan olayları değerlendirdi.

2013.05.02 14:40 - Son Güncellenme: 2013.05.02 14:55 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
AK Parti Türkiye'nin imajını zedeledi

 


 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "1 Mayıs kutlamalarını bu şekilde cehenneme çevirme ancak bir iktidarın gücü ile olur, AKP bunu yapmıştır" dedi.

Polisin orantısız güç kullandığını kaydeden Kılıçdaroğlu, çok sayıda biber gazı ve polisin cop darbelerine mağdur kalan yaralı insanların olduğunu kaydetti. Demokrasilerde insanların özgürce düşüncelerini açıklama hakkına sahip olması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

TÜRKİYE'NİN İMAJINI ZEDELEDİ

"Sayın Başbakan 'Taksim'e gidenler AKP'ye karşıdır o nedenle biz izin vermiyoruz.' Ne zamandan belli AKP'ye karşı olmak Türkiye Cumhuriyeti'nde suç oldu, hangi ceza yasasında böyle bir suç var?" dedi. Kılıçdaroğlu, yapılan uygulamanın Türkiye'nin imajını zedelediğini söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "gerginlikten beslenen bir siyasal iktidar olmaz," diyerek siyasal iktidarların temel görevinin anayasal güvence altında insanların özgürce bayramlarını kutlamalarını sağlamak olduğunu söyledi. AKP Hükümetinin diktatörlük rejiminde yaşıyormuş gibi İstanbul'da sıkıyönetim uyguladığını da sözlerine ekledi. 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.05.02 14:40 - Son Güncellenme: 2013.05.02 14:55 - HABER MERKEZİ
A