AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Batı, vicdana ters kelepçe vurdu

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Batı, vicdana ters kelepçe vurdu

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısı sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

2024.04.30 17:05 - Son Güncellenme: 2024.04.30 17:56 - Siyaset - MİLLİYET
A
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Batı, vicdana ters kelepçe vurdu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ömer Çelik basın açıklamasında bulundu.

Ömer Çelik açıklamalarından satır başları şöyle;

Gazze birinci gündemimiz. Halklar Filistin davasından yana. Öğrenciler, siyasetçiler tepkilerini ifade ediyor. Soykırım karşıtı Yahudi bir profesör yine polisler tarafından Gazze'deki Netanyahu politikasına karşı çıktığı için gözaltına alınıyor. Bu görüntüler, düşünceye vurulan ters kelepçenin sembolü olarak hafızalara nakşedilmiştir. Batı, vicdana ters kelepçe vurdu. 

NETANYAHU'NUN SOYKIRIM ZİHNİYETİ

Söz konusu olan siyonizm olduğunda bütün insan hakları literatürü askıya alınıyor. Siyonizmin karşısında insanlığın birikimi olan basın ve ifade hürriyeti işlevsiz hale getiriliyor. Tüm bu tablo şunu gösteriyor ki, zihinleri işgal etmeye çalışıyor Netanyahu'nun soykırım zihniyeti. Her ne olursa olsun insanlık vicdanı çeşitli dinlerden, milletlerden soylu insanlar bu soykırımı yenecektir. Cumhurbaşkanımızın koyduğu iradeyle şunu söyleyebiliriz ki bütün vatandaşlarımızın duruşu sayesinde siyonizm burayı işgal edememiştir.

TEK SEFERDE EN ÇOK ANLAŞMA İMZLANAN ZİYARET

İran ile İsrail arasında bir gerilim söz konusu oldu. Bu gerilimin olduğu dönemde Sayın Cumhurbaşkanı'mızın Irak'a gerçekleştirdiği bir ziyaret oldu. Görüşmenin başlıkları çok kapsamlıydı. Tek seferde en çok anlaşma imzalanan ziyaretlerin başında gelmektedir. Önemli konulardan bir tanesi terörle mücadeledir. Irak PKK'yı terör örgütleri listesine almalı. PKK Irak'ın toprak bütünlüğüne de karşı olan bir terör örgütüdür. Irak'a dönük olarak, sınırlarımıza dönük saldırı Irak'tan geldiği zaman BM şartının 51. Maddesi yetkisi ile biz de müdahale ediyoruz. Bu müdahaleler Irak'ın toprak bütünlüğüne karşı değildir. Buna mecbur olduğumuz için yapıyoruz. Keşke Irak'taki egemen otorite bunları temizlese, saldırılar son bulsa ve biz de bunlara karşılık vermek zorunda kalmasak. O bölgelere dönük verdiğimiz karşılık, Türkiye'nin egemenlik haklarını korumak anlamına geldiği gibi, kardeş Irak'ın da terörden korunması anlamına gelmektedir.

DÜNYAYA ÖRNEK OLABİLECEK ÖNEMLİ İŞLER

Almanya ile yeni diplomatik kanallar açma ve mevcut işbirliklerini geliştirme noktasında dünyaya örnek olabilecek çok önemli işlere imza atabiliriz. Gümrük Birliği güncellenmeli.

SINIRA SINIR TAŞI

Gündemimiz ne olursa olsun Azerbaycan'la ilgili konuları yakından takip ediyoruz. 19 Nisan'da sınır konusunu yürütmekle görevli Azerbaycan Başbakan Yardımcısı ile Ermenistan Başbakan Yardımcısı'nın heyetleri bir araya geldiler. Sembolik de olsa sınır taşı yerleştirdiler. Bunu değerli bulduğumuzu, Azerbaycan'a dönük saldırıdan vazgeçme yönündeki mesajları pozitif karşılıyoruz.

BAYRAĞA SAYGISIZLIK MEŞRU ALANDAKİ YETKİYİ GAYRİ MEŞRU ALANDA KULLANMAKTIR

Bazı DEM Parti yöneticileri İstiklal Marşı'na, bayrağımıza, Mustafa Kemal Atatürk'e, Sayın Cumhurbaşkanımıza saygısızlık yapıyorlar. Saygı hem siyasetin hem de ilkelerin gereğidir. Hiç kimse meşru siyaset alanında aldığı yetkiyi gayri meşru girişimler için kullanamaz. Herkesi değerlerimize saygılı olmaya davet ediyoruz.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2024.04.30 17:05 - Son Güncellenme: 2024.04.30 17:56 - MİLLİYET
A