AK Parti'nin yeni Meclis grup yönetimi belli oldu
AK Parti'nin TBMM'deki yeni grup yönetimi belli oldu. Buna göre Grup Başkanı Abdullah Güler, Başkanvekilleri ise Abdulhamit Gül, Özlem Zengin, Emin Akbaşoğlu, Leyla Şahin Usta veBahadır Yenişehirlioğlu olması bekleniyor.
2023.05.30 21:54 - Son Güncellenme: 2023.05.30 22:13 - Siyaset - HABER MERKEZİ
AK Parti, Merkez Yönetim Kurulu toplantısında, TBMM'deki grup yönetimi belirlendi. İsimlerin Meclis'te milletvekillerinin oylarıyla seçilecek. Söz konusu seçim de cumartesi günü yapılacak.
AK Parti Grup Başkanlığı'na Abdullah Güler, Grup Başkanvekilliği'ne ise Muhammed Emin Akbaşoğlu, Özlem Zengin, Abdulhamit Gül, Bahadır Yenişehirlioğlu Leyla Şahin Usta'nın seçilmeleri bekleniyor.
AK PARTİ GRUP BAŞKANI ABDULLAH GÜLER KİMDİR
Öncelikli olarak yeni AKP'nin yeni grup başkanı Adalet Komisyonu Başkanı ve Sivas Milletvekili Abdullah Güler oldu.
28 Mart 1969'da Sivas'ta doğan Güler, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Hukuk müşaviri ve avukattır.
İstanbul'da uzun yıllar serbest avukat olarak çalıştıktan sonra, TOKİ Başkan Danışmanı ve Hukuk Müşaviri olarak görev yaptı. 2016-2018 yılları arasında Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. 2003-2015 yılları arasında AK Parti İl İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2009-2014 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği ve Hukuk Komisyonu Başkanlığı yaptı. Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi olan Güler orta derecede İngilizce bilmektedir.
ELEŞTİRİLERE RAĞMEN YERİNİ KORUDU
İstanbul Sözleşmesi lehine konuştuğu için hedef alınan Özlem Zengin Grup Başkanvekilliği'ndeki yerini korudu.
3 YENi iSiM
Tüm bunların yanı sıra yeni eklenen isimler de oldu. Onlardan biri Leyla Şahin Usta. Önceki dönemlerde AK Parti içinde aktif rol oynayan Usta yeni dönemde Grup Başkanvekili olarak varlığını sürdürmeyi devam edecek.
AK Parti Grup Yönetimi'ne giren isimlerden Leyla Şahin dışında tamamı hukukçu.