AK Parti Nilüfer'den otizme destek

AK Parti Nilüfer'den otizme destek

AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Alpaslan Yıldız ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Dünya Otizm Farkındalık Ayı'nda Baha Cemal Zağra Otistik Çocuklar Eğitim ve İş Eğitim Merkezi Okulu'nu ziyaret etti. Başkan Yıldız, "Otizmle mücadelede yavrularımızı ve velilerini yalnız bırakmayacağız" dedi.

2012.04.10 15:14 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Siyaset
A
AK Parti Nilüfer'den otizme destek

Her yıl Nisan ayı boyunca dünya genelinde otizmle ilgili araştırmaların teşvik edilmesi ve bilinirliğin artırılarak, erken teşhis ve tedavinin yaygınlaştırılması kapsamında düzenlenen 'Dünya Otizm Farkındalık Ayı'nda AK Parti Nilüfer İlçe Başkanlığı, BTSO Eğitim Vadisi'nde bulunan Baha Cemal Zağra Otistik Çocuklar Eğitim ve İş Eğitim Merkezi'ndeki Otizm hastalığı ile mücadele eden çocukları ziyaret etti. Otizm hastalığı çekenlere yönelik her türlü ayrımcılık, istismar ve dışlamaya karşı yanlarında olduklarının altını çizen AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Alpaslan Yıldız, otistik çocukların sağlıklı bir insan gibi her türlü haklara sahip olduğuna dikkat çekti. AK Parti hükümetinin de bu konuda hassas olduğunun altını çizen Başkan Yıldız, "Hükümetimiz daha önceki dönemlerde görülmemiş bir uygulamayı da hayata geçirerek farkındalık yaratmıştır. Otistik çocuklar için sağladığı eğitim ve sosyal imkanların yanı sıra, otistik çocukların bakımlarını, ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için otistik çocukların ailelerine asgari ücret tutarı kadar bağladığı aylıkla da onlara sahip çıkmıştır" dedi. Otizmli çocukların fiziki bağımsızlıklarını ve hareketliliklerini eğitim yoluyla geliştirerek topluma tam katılımlarını sağlayan Baha Cemal Zağra Otistik Çocuklar Eğitim ve İş Eğitim Merkezi Okulu'nun her zaman yanında olduklarını vurgulayan Yıldız, sözlerini şu cümleyle tamamladı: "Her aile otizm ile karşılaşma ihtimaline sahip. Herkes bunun bilincinde hareket ederek onlara herhangi bir ayrımcılık, istismar ve dışlama yapmadan birlikte yaşamayı bilmeliyiz."

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Baha Cemal Zağra Otistik Çocuklar Eğitim Ve İş Eğitim Merkezi Okul Müdürü Erkal Çınar, Başkan Yıldız'a okulda yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2012.04.10 15:14 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Zeynep Çelik
A