Ak Parti'li Elitaş'tan bedelli açıklaması

Ak Parti'li Elitaş'tan bedelli açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş ise ittifak edilen yaşın 30'dan daha aşağı olduğunu açıkladı.

2011.11.18 17:32 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Ak Parti'li Elitaş'tan bedelli açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, bedelli askerlikle ilgili düzenlemeye önümüzdeki haftasonu nokta konulacağını söyledi.

İTTİFAK EDİLEN YAŞ 27
Elitaş, TBMM'de gazetecilerin sorularını cevapladı. Bedellide yaşla ilgili çok fazla talep olduğunu dile getirerek, şuana kadar en düşük yaş teklifinin 23 olduğunu ifade ederek, "Üzerinde ittifak edilenin ise 27 ve üzeri olarak söyleniyor. TSK'nın ihtiyacı ile değerlendirmek lazım. Bakanlar Kurulu'nda konu gündeme geldi. AK Parti MYK'da gündeme gelmiş olabilir. Önümüzdeki işin son noktası konulacak. Salı günü gündeme gelebilir. Tasarı haline geldikten sonra TBMM'ye gönderirler. TBMM kendi takvimi içinde bunu değerlendirir. Komisyonlarda görüşüldükten sonra genel kurula gelir. Öncelik olduğuna göre, TBMM vereceği karar çerçevesinde görüşülür. Siyasi partilerin olumlu yaklaşımı olduğunu biliyorum, CHP ilgili kanaatim net değil. Grup başkanvekilinin biri hayır diyor, Genel Başkan destekliyoruz diyor. CHP'nin sözcüsünün kim olduğu karışık. Herhalde genel başkanın söylediğini itibar etmek gerekir." Diye konuştu.

CHP'nin bedelli askerliğin halk oylamasına götürülmesi yönündeki teklifi de hatırlatılan Elitaş, kanunların hiç zaman halk oylamasına götürülemeyeceğini vurguladı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.11.18 17:32 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A