Ak Parti il yönetiminden Memur-Sen'e ziyaret

Ak Parti il yönetiminden Memur-Sen'e ziyaret

AK Parti Bursa İl Başkanlığı, Türkiye'nin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından Memur-Sen İl Temsilciliği'ne ziyarette bulundu.

2012.10.13 13:58 - Son Güncellenme: 2012.10.13 13:58 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Ak Parti il yönetiminden  Memur-Sen'e ziyaret

Memur-Sen İl Temsilcisi Numan Şeker , şube başkanları ve yönetim kurulundan üyeler tarafından ağırlanan AK Parti İl Başkanlı Sedat Yalçın ve partililer, memurların hükümetten taleplerini dinledi. Şeker, fikirlerin çatışmasından gerçeklerin ortaya çıkabileceğini söyleyerek, diğer il yönetimlerine de her zaman kapılarının açık olduğunu belirtti. Asla yanlı sendikacılık yapmadıklarını söyleyen Şeker, " İdeolojik ve siyasi sendikacılık bize yakışmaz. Biz kim doğru yaparsa onun yanında yer alır, yanlış yaparsa da bunu dile getirir ve giderilmesi için mücadele veririz. Zaten sivil toplum kuruluşlarının görevi de budur" dedi.
650 bin üye sayısıyla kamu çalışanlarının ekonomik, sosyal, özlük haklarının geliştirilmesi için sendikal faaliyetlerini yürüttüklerini anlatan Şeker, "Yalnızca Türkiye'de değil, dünyada da gelişen olaylara sessiz kalmayarak her zaman hakkın ve haklının yanında yerimizi aldık. Duruş sorunlu değil sorumlu sendikacılık yaparak mazlumun yanında yer aldık" şeklinde konuştu.
Toplu sözleşme kanunuyla siyasi iktidardan beklediklerini alamadıklarını söyleyen Memur-Sen İlçe Temsilcisi, "Biz eğitimciler adına paradan çok itibarımızı istiyoruz. 16 ayda toplu sözleşme yasası çıktı. 11 iş kolunun 10'unda yetkili sendika olarak hükümet ile toplu sözleşme için masaya oturduk. 1 milyona yakın eğitim çalışanı eşit işe eşit ücret bağlamında dile getirdiğimiz beklentilerimizin karşılığını bulamadı. Toplu sözleşme kanunundan kazançlı çıkanlar yine tuzu kuru bürokratlar oldu. Öğretmenlerimiz ise bundan yararlanamadı ve yeni döneme motivasyonu düşük başladı" dedi.
'4 4 4 ÖZÜMÜZE UYGUN'
4 4 4 eğitim sistemine ilişkin görüşlerini de açıklayan Şeker, "Ülkemizin değerleriyle örtüşen bu sistemi 18. Milli Eğitim Şurası'nda savunduk. Özümüzle örtüşen bir sitem olduğunu fakat uygulamada birtakım sıkıntılarla karşılaşabileceğini genel başkanımız defaatle dile getirdi. Okullar açıldıktan sonra da bu sıkıntılarla yüzleşmek zorunda kaldık. Ancak bunlar izafi sıkıntılar. Velilerimiz bu kademeli eğitim sistemiyle çocuklarını eğitim almasını istediği alana hür iradesiyle yönlendirebilecek" şeklinde konuştu.
Türkiye'nin içinde bulunduğu terör olaylarına da değinen Şeker, "Bir an önce şehit haberlerinin son bulmalı. Ayrıca dünya ekonomik krizde boğuşurken bizim büyümemizi istemeyen iç ve dış mihraklar harekete geçerek Suriye ile bizi savaş alanına çekmeye çalışıyor. Bu oyunlara gelmeyelim ülkemiz için bir olalım" diye konuştu.
AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Türkiye gündemiyle ilgili birçok konuya Memur-Sen İlçe Temsilcisi Numan Şeker'in temas ettiğine dikkat çekerek, " Ülke 2002 yılından beri gerek siyasil anlamda, gerekse ekonomik anlamda büyük yol kat etti. Bunun yanı sıra ülkemizin vatandaşlarına değerli olduklarını hissettirecek düzenlemeler yapıldı. Vatandaşlarımızın devletten beklentisi insani muamele görmektir" dedi.
Devlet olarak dünyada haklının hukukunun takip edildiği diplomasi anlayışını uygulamaya çalıştıklarını söyleyen Yalçın, bu süreçte Memur-Sen'in yürütmüş olduğu fikir önderliğinden ve mücadelelerinden destek aldıklarını ifade etti. Memur-Sen İlçe Temsilcisi Numan Şeker'e birlikte mücadeleyi sürdürelim çağrısında bulanan Yalçın şunları söyledi:
"Memurumuzun ve tüm vatandaşlarımızın memnuniyeti için mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Sosyal Politikalar Bakanlığımız yoğun faaliyetler içerisinde, bizler kaynaklarımızı eğitime ve toplumsal meselelerin giderilmesine yönelik yerlere kanalize ediyoruz. Yolsuzlukların karşısında duruyoruz".
Şeker, 28 Şubat sürecinin mağdur ettiği insanların gerçek hayat hikayelerinden oluşan 'Ödenmiş Bedeller Unutulmasın' adlı 3 ciltlik kitabı AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın'a hediye etti.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2012.10.13 13:58 - Son Güncellenme: 2012.10.13 13:58 - HABER MERKEZİ
A