AK Parti'den aday olacak mı?

AK Parti'den aday olacak mı?

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Benim Türkiye'yi dolaşmamdaki olay şudur, benim dedem iktidar görmedi babam iktidar görmedi, ben henüz iktidar görmedim, hiç olmazsa çocuklarımız iktidar görsün diye ben yollardayım" dedi.

2013.06.29 16:02 - Son Güncellenme: 2013.06.29 16:03 - Siyaset
A
AK Parti'den aday olacak mı?

 

Giresun, Trabzon ve Gümüşhane'nin ortak kullandığı Sisdağı'nda, Sisdağı Platformu'nca düzenlenen "Eynesil Sisdağı Erkeksu Otçu Göçü Şenliği'ne" katılan Sarıgül vatandaşlarla selamlaştı.

Sarıgül, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, tek amaçlarının tüm yurttaşların yüzde yüzün kucaklamak olduğunu söyledi.

Sarıgül, kendi çizgisinin sosyal demokrasinin evrensel ilkelerini savunmak ve iktidara taşımak olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Sarıgül Cumhuriyet Halk Partisi'nin gençlik kolları başkanlığını yaptı, DSP'nin belediye başkanlığını yaptı, CHP'nin belediye başkanlığını yaptı, Türkiye Değişim Hareketini en üst noktaya kadar taşıdı Sarıgül'ün yeri de çizgisi de muhteşem bir noktadadır. Benim Türkiye'yi dolaşmamdaki olay şudur, benim dedem iktidar görmedi babam iktidar görmedi, ben henüz iktidar görmedim, hiç olmazsa çocuklarımız iktidar görsün diye ben yollardayım. Sisdağı'nda ışığı gördüm Sisdağı'nda güzellikleri gördüm. Sisdağı'nın sisi yavaş yavaş dağılmaya başlıyor, her gecenin de bir sabahı vardır güneş inşallah bu Sisdağı'nın tepesinde doğacak bütün Türkiye'ye doğacak hiçbir ayrım yapmadan doğacak o güneşte din farkı yok dik farkı yok ırk farkı yok mezhep farkı yok benim ve arkadaşlarımın görevi yurttaşlarımızın yüzde yüzünü kucaklamak."

AK PARTİ'DEN ADAY OLACAK MI?

Sarıgül, bir gazetecinin "kamuoyunda AK Parti'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday olacağı yönünde iddia var doğru mudur" sorusuna, "Hiç öyle bişey yok, Sarıgül'ün çizgisi sosyal demokrasinin evrensel gereğidir. Onu yapmak isteyenlerin kim olduğunu ben biliyorum, bilgi karmaşalığı yaratmak istiyorlar. Sarıgül'ün çizgisi bellidir Sarıgül'ün tek amacı var, tüm demokrasiye inanan, barışa inanan, özgürlüklere inanan herkesin birleşip iktidar olmasını sağlamaktır" cevabını verdi. 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.06.29 16:02 - Son Güncellenme: 2013.06.29 16:03 - boş7
A