AK Parti'den 'aday değiştirileceği' iddialarına flaş yanıt
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, aday açıklanan yerlerde herhangi bir anket çalışmalarının söz konusu olmadığını belirterek, "Samsun, Urfa'da böyle bir durumun olduğuna dair gazetelere yansıyan haberler söz konusu. Anket yapan ve yaptıranları hukuk çerçevesinde tespit etmeye gayret ediyoruz" dedi.
2018.12.17 14:51 - Son Güncellenme: 2018.12.17 14:52 - - HABER MERKEZİAK Partili Dağ, bir gazetede yayımlanan 'AK Parti'nin iki büyükşehirde aday değiştirmeyi planladığı, bunun için Samsun ve Şanlıurfa'da anket yapıldığı' iddialarına ilişkin değerlendirmede bulundu.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin 74 il belediye başkan adayını açıkladığını hatırlatan Dağ, şöyle konuştu:
"Aday açıklanan yerlerde herhangi bir anket çalışmamız söz konusu değildir. Bazen biz de buna dair duyumlar alıyoruz. Samsun, Urfa'da böyle bir durumun olduğuna dair gazetelere yansıyan bazı haberler söz konusu oldu. Bu tarzda işlemleri yakinen takip ediyor, orada anket yapan ve yaptıranları hukuk çerçevesinde tespit etmeye gayret ediyoruz. Bu tespit neticesinde, hukuken buna imkan bulabilirsek, anketi yapan ve yaptıran kişiler, parti üyemiz ise görevi ne olursa olsun disipline sevk edilecektir."
'YETENEĞİ HOLLYWOOD FİLMLERİNDE DEĞERLENDİRİLMELİ'
Dün Yeniçağ'da Ahmet Takan imzalı "Anketler, MİT'in görev alanı mı?" başlıklı köşe yazısında kendi isminin de geçtiği bir iddianın hatırlatılması üzerine Dağ, şunları söyledi:
"Aslında herkes bir şeyler yazar. Her yazılana da cevap vermek durumunda olduğumuz kanaatinde değilim. Ancak bu yazıdan yola çıkarak hem bazı fitne noktasında hususların ortaya çıkartıldığını aynı zamanda da ulusal gazetelerde bunun haber yapıldığını, yaptırıldığını gördük. Açıkçası hayal dünyasında, bilim kurgu kitaplarında hatta filmlerinde yaşanabilecek bir hadise. Benim bu yazıyı yazan arkadaşa tavsiyem şudur; kendisi hayal dünyasındaki bu yeteneğini Hollywood filmlerinde, Türk sinemasında değerlendirirse millete, insanlara çok daha faydalı olur. Bu konuyla ilgili hukuki süreci başlatıyoruz. Hem tekzip konusunda hem de hukukçu arkadaşlarla değerlendirme sonucunda tazminat davası açma konusunda gerekli işlemleri başlatacağız."
Öne Çıkan Galeriler
Öne Çıkan Videolar
-
00:59
-
02:36
-
01:38
-
04:23
-
01:13
En Çok Okunanlar
- Bursa'da kavşakta 2 otomobil çarpıştı:...
- Otomobilin çarpması sonucu metrelerce...
- UEDAŞ duyurdu: Bursa'da elektrikler...
- Bursa'da hava sıcaklığı 3 katına çıkıyor!
- CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı...
- SSK ve Bağ-Kur emeklisinin gözü Meclis'te
- Bursa'da otomobile çarpan motosikletin...
- Ümit Özdağ hakkında soruşturma başlatıldı!
- Kredi kartı kullananlar dikkat! Bankalarda...
- Bursa'da alkollü sürücüden akılalmaz...
- Bursa'da otomobilin çarptığı araç trafik...
- Bursa'da ortalığı karıştıran sahte ihbar!
- Hükümet düğmeye bastı: Esnek çalışma...
- Bursa Mudanya'ya güzellik katacak proje!
- KKM ile ilgili yeni karar: Vade süreleri...