AK Parti'den 70 başvuru

AK Parti'den 70 başvuru

Çözüm sürecini araştıracak komisyona AK Partili vekillerden yoğun ilgi var.

2013.04.17 19:35 - Son Güncellenme: 2013.04.17 19:36 - Siyaset
A
AK Parti'den 70 başvuru

 

Meclis kararıyla kurulan ve toplumsal barışı ve çözüm sürecini araştıracak komisyonunun oluşmasında sona yaklaşıldı.

MHP ve CHP komisyona üye vermeyecek. Komisyonun AK Parti ve BDP'li üyelerinin kimler olacağı ise merak konusu. AK Parti'de komisyon üyeliği için başvuran milletvekili sayısı ise şimdiden 70'e ulaşmış durumda.

CHP ve MHP karşı çıktı, AK Parti ve BDP'nin oylarıyla kuruldu. Meclis'te Çözüm Sürecini değerlendirmek için kurulan Araştırma Komisyonu, kurulmasından önce de, kurulduktan sonra da tartışmaların malzemesi oldu.

Meclis Başkanlığından, komisyona üye olacak isimleri bildirmeleri için partilere yazı gönderildi. Ancak CHP ve MHP komisyona üye vermeyeceğini çoktan açıkladı. Komisyonun AK Parti ve BDP'li üyelerinin kimler olacağı ise merak konusu.

İsimlerin bu hafta sonuna kadar netleşmesi bekleniyor.

AK PARTİ'DEN 70 BAŞVURU

Öte yandan, AK Parti'li milletvekillerinden komisyona yoğun ilgi var. Öyle ki, 10 kişilik AK Parti kontenjanı için, 70 AK Parti'li milletvekili başvurdu.

AK Parti, bu milletvekilleri arasından 10 ismi seçerek Meclis Başkanlığı'na bildirecek. BDP'yi ise komisyonda 1 milletvekili temsil edecek.

CHP komisyon çalışmalarına üye verseydi, 4; MHP üye verseydi, 2 koltuk sahibi olacaktı.

Ancak, komisyon çalışmalarına başladıktan sonra da, komisyona üye vermek istemeleri halinde, CHP ve MHP'ye kapının açık tutulacağı belirtiliyor.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.04.17 19:35 - Son Güncellenme: 2013.04.17 19:36 - boş7
A