"Aile saadeti tehdit ediliyor"

"Aile saadeti tehdit ediliyor"

Bursa Müftüsü Mahmut Gündüz, bilim ve teknolojinin baş döndürücü ilerlediği dünyada ferdi ve ailevi mutluluğun tehdit edildiğini söyledi.

2012.05.22 10:22 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
"Aile saadeti tehdit ediliyor"

Üç ayların başlangıcı ve 24 Mayıs 2012 Perşembe gününü 25 Mayıs 2012 Cuma gününe bağlayan gece Regaib Kandili sebebiyle Müftü Mahmut Gündüz, mesaj yayınladı. Recep, Şaban ve Ramazan aylarının manevi atmosferine girdiklerini belirten Gündüz, "24 Mayıs 2012 Perşembe gününü Cuma'ya bağlayan gece ise Regaib Kandilini idrak edeceğiz. Yüce dinimiz İslam, insanın kendisi, çevresi ve yüce yaratan ile ilişkilerini sağlıklı şekilde kurabilecek bir bilinç, iç barış ve özgüvene kavuşmasını gaye edinmiş. Dünya ve ahiret, madde ve mana dengesi ile iman, akıl, düşünce, duygu ve bilginin ahenkli birlikteliğine büyük bir önem vermiştir. Ancak üzülerek ifade edelim ki, bilim ve teknolojinin baş döndürücü bir ilerleme kaydettiği günümüz dünyasında ferdi ve ailevi mutluluğumuzu, toplum hayatımızı, barış, huzur, dayanışma ve kardeşlik içinde bir arada yaşamamızı tehdit eden pek çok olumsuzluklar yaşanmakta, bunun etkileri de bireysel ve sosyal hayatımızda her geçen gün daha yakından hissedilmektedir" dedi.

"KALP KIRMAYALIM"
Bir ibadet bilinci içinde Türkiye'nin hem maddi hem manevi imarı için çalışılması gerektiğini belirten Gündüz "Kalp kırmaktan kaçınalım. Elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalıyız. İhtiraslarımızı dizginleyip küçük menfaat çekişmelerinden uzak durmalıyız. Kardeşlik hislerimizi güçlendirmelim ve beraberliğimizi korumaya çaba harcayalım. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin, hemşerilerimizin Regaib Kandili'ni tebrik ediyor ve bu gecenin, ülkemizin, İslam aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna, bütün müminlerin tevbelerinin ve dualarının kabul edilerek arınma ve
affedilmelerine vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum" diye konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2012.05.22 10:22 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A