'Aile Kartı' düzenlemesi geliyor

'Aile Kartı' düzenlemesi geliyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ailelere iletişimden ulaşıma, TOKİ'den PTT'ye, sinemadan müzelere, hastanelerden spor müsabakalarına kadar pek çok hizmetten indirimli ve avantajlı olarak yararlanmasını sağlamak üzere "Aile Dostu Paketi" üzerinde çalıştıklarını belirtti.

2013.06.29 13:37 - Son Güncellenme: 2013.06.29 13:37 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
'Aile Kartı' düzenlemesi geliyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Aksam.com.tr'ye yaptığı açıklamada, "Aile Dostu" Programı'nın yeni projeksiyonlarını açıkladı. Şu anda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile görüşerek, "Aile Kartı" çıkartmak için düğmeye bastıklarını söyleyen Şahin, "Müzeye aile olarak gidenler, ek indirim alacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı, kartın teknik alt yapısı için çalışıyor" dedi.

AİLEYE PTT'DEN YÜZDE 10 İNDİRİM

İlk olarak PTT ve TOKİ ile anlaştıklarını, bunun devamının diğer kamu kurumları ile geleceğini vurgulayan Şahin, bu konuda varılan ilk mutabakat uygulamalarını şöyle anımsattı:

"PTT Genel Müdürlüğü ile vardığımız anlaşmaya göre, aile bireylerinin birbirine gönderdiği kargo, paket ve mektuplara 'Aile Dostu' logosu vurularak, yüzde 10 indirim uygulanacak. TOKİ ile yaptığımız anlaşmaya göre de dede ve ninelerle, çocuklarının aynı katta farklı dairelerde oturmasına olanak sağlanacak. Böylece dedeler, nineler torunlarıyla kolayca görüşebilecek, aileler de yaşlılarına daha rahat bakabilecek. Ayrıca bu program çerçevesinde genç ve çocuklu çift için daha büyük 4+1 gibi ama dede ve nineler için 1+1 veya 2+1 daireler verilmesini teşvik edeceğiz. Bunun yanı sıra birinci ve ikinci derece akrabalar aynı veya yan yana bloklarda oturmak isterlerse onlara tek kura imkanı verilmesini amaçlıyoruz. 1 ay içinde teknik altyapıyı kurup ilk mutabakata varılan kurumlarla uygulamayı başlatırız."

TELEFON ÜCRETİNDE VE THY İLE DEMİRYOLU İLE  YOLCULUKTA DA AVANTAJ PAKETİ DE YOLDA

Şahin, ayrıca Telekom ile görüşerek, aile üyelerinin birbiriyle yapacağı iletişim ücretlerinde "aile dostu avantaj paketleri" uygulanmasını amaçladıklarını, futbol maçına giden aile üyelerine "aile avantaj paketi ücreti" uygulanmasını istediklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Ailelerin birlikte daha kaliteli zaman geçirebilmeleri, kültür, sanat ve spor aktivitelerini birlikte yapmalarını kolaylaştıracak "Aile Dostu avantaj paketleri hazırlıyoruz. Tiyatro, sinema, müze, futbol maçına giden aileler, indirim veya avantajdan yararlanmalı. Özel sektör ile görüşüp cep telefonlarından birbiriyle konuşan aile üyelerinin telefon ücretlerine indirim uygulanmasını talep edeceğiz. Ayrıca aile üyelerinin THY ile ya da demiryolu ile yapacağı ulaşımda da avantajdan yararlanması ya da indirim alması için Ulaştırma Bakanlığı ile görüşmeye devam ediyoruz. Sağlık Bakanlığı'nda anne ve çocuğun aynı gün muayene için randevu almasını istiyoruz. Aile dostu hastaneler oluşturularak, anne tedavi olurken çocuğunu bırakabileceği çocuk odalarının oluşturulmasını amaçlıyoruz. Bu doğrultuda Sağlık Bakanlığı ile görüşmelerimiz devam ediyor."

ÖZEL SEKTÖRE ÇAĞRI

Bakan Şahin, özel sektörü de projeye destek vermeye çağırarak, "Özel sektörün projeyi sahiplenmesini istiyoruz. Onlar da aile dostu paketler uygulasınlar" mesajını verdi.
 

AKŞAM

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.06.29 13:37 - Son Güncellenme: 2013.06.29 13:37 - HABER MERKEZİ
A