Ahşap malzemeden tablo

Ahşap malzemeden tablo

BURSA'da açılan Mobilya ve Dekorasyon Fuarı'nda (MODEKS) ithal ağaçların ahşap parçalarından yapılan tablolar dikkat çekiyor. Yaklaşık 1 aylık çalışma sonrası 5 bin ile 8 bin arasında ahşap parça kullanılarak ortaya çıkan tablolar 10- 20 bin lira arasında satışa sunuluyor.

2013.02.21 09:30 - Son Güncellenme: 2013.02.21 09:33 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Ahşap malzemeden tablo

İstanbul'da yaşayan evli ve bir çocuk sahibi Mehmet Şakir Ünlü'nün ahşap parçalardan yaptığı eserler, Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılan MODEKS'te dikkat çekiyor. Resim yapmayı sevdiğini, çocuk yaşlardan itibaren ahşap parçaların değerlendirilmesi için çaba harcadığını söyleyen Mehmet Şakir Ünlü, son bir yıldır ahşap parçalardan portre ve manzaradan oluşan tablolar yapmaya başladığını açıkladı.
BUNUN ADI AHŞAPKARİ SANATÇILIĞI

Ahşap parçaların yapıştırılması ile çok güzel eserleri ortaya çıkardığını söyleyen Mehmet Şakir Ünlü, yaptığı bu işi de 'ahşapkari sanatçılığı' olarak değerlendiriyor. Bu çalışmayı ilk olarak kendisinin yaptığını ileri süren Ünlü, yaptığı Vehbi Koç'un tablosunu Rahmi Koç'a hediye ettiğini, Rifat Hisarcıklıoğlu'na bu yöntemle yaptığı çalışmayı sunduğunu kaydetti.

Mehmet Şakir Ünlü, tüm eserlerini evinde yaptığını söyledi. Ünlü, "Parçaları arkadaşlarımın atölyesinde kestirip bunları evimde teker teker yapıştırarak tablo haline dönüştürüyorum. Küçük boy tablolarda 5 bin, orta boyda 8 bine yakın ahşap parça kullanıyorum. Parçaları yapıştırdığımda aralarına dolgu verniği atıyorum. Kuruduktan sonra zımpara atarak düzeltiyorum. Çerçeveyi monte ettikten sonra mat vernik sürüyorum. Boya gibi herhangi bir madde kullanmıyorum. Tamamen ahşap özelliğini tercih ediyorum. Bıyık, sakal yapmam gerektiğinde ahşap kaplamayı dikine dikine yapıştırıyorum. Bir tabloyu yapmak yoğun bir çalışma ile yaklaşık bir ay sürüyor" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.02.21 09:30 - Son Güncellenme: 2013.02.21 09:33 - HABER MERKEZİ
A