Ahmed Mesud'dan Penşir'i ele geçiren Taliban'a karşı 'ulusal direniş' çağrısı

Ahmed Mesud'dan Penşir'i ele geçiren Taliban'a karşı 'ulusal direniş' çağrısı

Afganistan'da kontrolü ele geçiren Taliban, sabah saatlerinde direnişin kalesi olan Penşir'i ele geçirildiğini duyurmuştu. Ulusal Direniş Cephesi  lideri Ahmed Mesud ise Afghanistan halkını, Taliban'a karşı direnmeye çağırdı.

2021.09.06 17:25 - Son Güncellenme: 2021.09.06 17:26 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Ahmed Mesud'dan Penşir'i ele geçiren Taliban'a karşı 'ulusal direniş' çağrısı

Afganistan Ulusal Direniş Cephesi'nin lideri Ahmed Mesud, Afganistan halkını ülke çapında Taliban'a karşı direnmeye davet etti. Penşir Vadisi'nde Taliban ile mücadele eden Mesud, bugün yayınlanan sesli mesajında, "Sizi, vatanımızın onuru, özgürlüğü ve gururu için genel bir ayaklanma başlatmaya çağırıyorum" ifadelerini kullandı.

Söz konusu mesajın yayınlanmasından birkaç saat önce ise Taliban, ülkede şu ana dek hakimiyet kuramadığı tek bölge olan Penşir eyaletini kontrol altına aldığını duyurmuş; sosyal medyada yayınlanan vídeo ve fotoğraflarda da Taliban savaşçılarının, Penşir eyalet başkenti Basarak'taki vilayet binasına girdikleri görülmüştü.

Sesli mesajında bölgedeki güncel duruma dair herhangi bir bilgi vermeyen Mesud, insanların silahlı mücadele ya da protestolar gibi çeşitli yöntemlerle savaşabileceğini ve Ulusal Direniş Cephesi'nin son ana kadar Taliban ile mücadeleye katılanların yanında olacağını dile getirdi.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.09.06 17:25 - Son Güncellenme: 2021.09.06 17:26 - HABER MERKEZİ
A