Ağız kokusu hangi hastalıkların habercisi

Ağız kokusu hangi hastalıkların habercisi

Ağız kokusu insanlarla ilişkilerinizi etkileyebilen bir sorundur. Peki, ağız kokusunun daha ciddi sorunların belirtisi olabileceğini hiç düşündünüz mü?

2013.07.17 21:39 - Son Güncellenme: 2013.07.17 21:40 - Sağlık - HABER MERKEZİ
A
Ağız kokusu hangi hastalıkların habercisi

Halitoz yani ağız kokusu insanlarla ü ilişkilerinizi etkileyebilen bir sorundur. Peki, ağız kokusunun daha ciddi sorunların belirtisi olabileceğini hiç düşündünüz mü? Günde iki kez düzenli olarak dişleri fırçalamak ve diş ipi kullanmak ağız sağlığı için önemlidir. Bunlara rağmen ağzınız kötü kokuyorsa halitoz sorununuz olabilir.
Ağız kokusunun nedenleri nelerdir?
Ağız bakımınızı iyi yapmıyorsanız ağız kokusu kaçınılmaz olacaktır.
Ancak bakımı yapmanıza rağmen ağzını kokuyorsa diş et hastalığı sorununuz olabilir. Sarımsak, soğan, kahve ve sigara da ağız kokusuna neden olur.
Ağız kuruluğu olarak bilinen tükürük bezlerinin yeterli tükürük salgılamamasından kaynaklanan sağlık sorunları da ağız kokusuna neden olabilir.
Ağız kokusu ciddi hastalıkların habercisi!
Ağız kokusunun ciddi hastalıkların habercisi olduğunu biliyor muydunuz? Diyabet, karaciğer rahatsızlıkları, böbrek hastalıkları, sinüs sorunları, reflü ve akciğer problemleri ağız kokusuna neden olur. Eğer ağız bakımına dikkat etmenize rağmen ağız kokusundan kurtulamıyorsanız nedenini derinlerde aramanız gerekmektedir.

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2013.07.17 21:39 - Son Güncellenme: 2013.07.17 21:40 - HABER MERKEZİ
A