Ağaç dikmeyene oturma raporu yok

Ağaç dikmeyene oturma raporu yok

Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Çeşme'de her ev sahibinin oturma raporu alabilmek için ağaç dikmek zorunda olduğunu söyledi.

2013.07.17 13:03 - Son Güncellenme: 2013.07.17 13:03 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Ağaç dikmeyene oturma raporu yok

Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, ilçede yeni yapılan konutlara oturma raporu alınabilmesi için "ağaç dikme şartı"nın getirildiğini bildirdi.
     
Tütüncüoğlu, yaptığı açıklamada, ağacı ve yeşili korumak için mücadele ettiklerini, belediye tarafından belirlenen imar kurallarının ilçenin yeşil kalabilmesini sağlayacak doğrultuda geliştirildiğini ve uygulandığını belirtti. Çeşme'de son 20 yıldır yapılan her evin bahçesinin olduğunu bildiren Tütüncüoğlu, açıklamada şu ifadelere yer verdi:
     
"Çeşme'deki her ev sahibi, oturma raporu alabilmek için evin inşaat alanında kalan bölümün dışındaki arsasının her 40 metrekaresi için bir ağaç dikmek zorunda. SİT alanlarında bu 25 metrekareye bir ağaç olarak değişiyor. Dikilecek ağaçların da belli bir standardı var. Süs ve çalı türevindeki ağaçlar geçerli sayılmıyor. Dikilecek ağaç cinslerinin belli bir yükseklik ve genişliğe ulaşan türlerden seçilmesi gerekiyor."
     
Tütüncüoğlu, ağaç şartı yerine getirilmediği takdirde konutun oturma raporu alamayacağını ve eve elektrik ve su bağlanamadığını belirterek, "Kumu ve denizi ne kadar güzel olursa olsun dikili ağacın olmadı bir kentin turizmde marka olma şansı çok düşüktür. Biz Çeşme'de hep bu doğrultuda hareket ettik. Bir şey yapmadan önce hep 'Yeşili nasıl daha fazla koruruz, muhafaza ederiz, genişletiriz' diye düşündük, bugün Çeşme'nin geldiği yer, yükselen markası da izlediğimiz bu yolun mükafatı" dedi.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.07.17 13:03 - Son Güncellenme: 2013.07.17 13:03 - HABER MERKEZİ
A