Afganistan'da ABD Konsolosluğu'na saldırı
Afganistan'ın Herat kentindeki ABD Konsolosluğu'na bombalı bir araçla saldırı düzenlendi. İlk belirlemelere göre 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı
2013.09.13 07:34 - Son Güncellenme: 2013.09.13 07:49 - Dünya - HABER MERKEZİ
İLGİLİ VİDEO
ABD Konsolosluğu’na intihar saldırısı
Afganistan'ın Herat şehrinde bulunan ABD Konsolosluğu'nu hedef alan intihar saldırısında 1 kişi öldü.
Patlamanın ardından silahlı bir grupla Afgan polisi ve konsolosluğun güvenlik güçleri arasında silahlı çatışma çıktı. Yetkililer, saldırının ardından eylemcilerin konsolosluk binasına girdiğini, çatışmanın bir süre devam ettiğini bildirdi. Associated Press ajansının haberine göre, saldırıyı Taliban üstlendi.
Saldırıda 7 kişi yaralanırken, 1 Afgan çevirmenin hayatını kaybettiği bildirildi. Uluslararası Güvenlik Yardım Kuvveti'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada tüm saldırganların öldürüldüğü ve konsoloslukta güvenliğin sağlandığı duyuruldu.