AFAD'dan nefes kesen operasyon

AFAD'dan nefes kesen operasyon

Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı Sarıseki beldesinde dere yatağına balık tutmaya inen 2 kişi derenin içerisinde mahsur kalınca Antakya Arama Kurtarma ekiplerinin nefes kesen operasyonu ile kurtarıldı.

2013.04.15 07:10 - Son Güncellenme: 2013.04.15 07:10 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
AFAD'dan nefes kesen operasyon

Sarıseki beldesinin ortasında bulunan 65 metre yüksekliğindeki kalyona giren İ.A ve Ö.K adlı gençler Sarısekiye doğru inen derede balık avlarken, oltalarının dereye düşmesi ile derenin içerisine atladıkları iddia edildi. Yöre halkının haber vermesi ile olay yerine önce jandarma ekipleri, ardından ambulans ve askeri birlikler geldi. 3 kişi oldukları belirlenen gençlerden biri kendi imkanı ile dereden çıkmayı başarırken, diğer 2 kişi ise dere içerisinde mahsur kaldı.


Olay yerinde Jandarma geniş güvenlik önlemi aldı. Yaklaşık 3 saat süren kurtarma operasyonuna Antakya Afet ve Acil Kurtarma ekibi (AFAD) ile İskenderun Demir-Çelik (AFAD) ekipleri 65 metre yüksekliğindeki köprüden aşağı doğru halat indirdi. Azgın suların arasında bulunan İ.A. ve Ö.K. AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı. Olay yerinde bekleyen 112 Acil servis ekipleri tarafından İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırılan İ.A. ve O.K.nin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Olayı gören görgü tanıkları ise, gençlerin balık tutmak amacıyla dereye indiklerini ve çıkamadıklarını söyledi. Yaklaşık 3 saat süren kurtarma operasyonunu yöre halkı da heyecanla izledi. Olay yerine gelen Sarıseki Belediye Başkanı Bülent Özer ise, "Çok şükür olay kayıpsız atlatıldı. Gençlerimizi kurtaran tüm emniyet jandarma, sağlık ve AFAD ekiplerine teşekkür ediyorum" dedi.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.04.15 07:10 - Son Güncellenme: 2013.04.15 07:10 - HABER MERKEZİ
A