AFAD Bursa öncülüğünde Bursa'nın afet riskleri, çalıştayda masaya yatırılıyor

AFAD Bursa öncülüğünde Bursa'nın afet riskleri, çalıştayda masaya yatırılıyor

Bursa'da afet risklerini belirlemek ve belirlenen afet risklerini azaltarak can ve mal kaybını asgari düzeye indirmek amacıyla  AFAD İl Müdürlüğü öncülüğünde ildeki kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler, özel sektör, sivil toplum kuruluşlarının katılımı, BTSO ve  Bursa Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla İl Afet Risk Azaltma Planı 1. Çalıştayı,  Merinos AKKM'de gerçekleştiriliyor.

2021.04.05 19:58 - Son Güncellenme: 2021.04.05 20:04 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
AFAD Bursa öncülüğünde Bursa'nın afet riskleri, çalıştayda masaya yatırılıyor

30 Eylül 2021 tarihinde tamamlanacak olan İl Afet Risk Azaltma Planı 1.  Çalıştayının ilk gününde İl AFAD Müdürü Yalçın MUMCU tarafından il düzeyinde müdahale alanında yapılan çalışmaların yanı sıra ilin afet risklerinin azaltılmasının artık zorunluluk olduğu ifade edildi.

AFAD Başkanlığı Planlama ve Risk Azaltma Daire Başkanı Abdülkadir TEZCAN ise AFAD Başkanlığı olarak İRAP çalışmalarına çok büyük önem verdiklerini, planın dinamik bir plan olduğu ve planın uygulanması için belediyeler başta olmak üzere tüm paydaşların kilit rol oynadığı, planın belli periyotlarla revize edilmesi gerektiği ifade edildi. 

Vali Yardımcısı Halil Serdar CEVHEROĞLU tarafından ise yaşadığımız coğrafyanın afetler açısından hassasiyeti dile getirilerek bu planın yaşayan bir plan olacağı ve tüm paydaşlarca işbirliği içinde hareket edilmesi gerektiği vurgulandı.

Pandemi kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen çalıştayda, afet alanında başarılı çalışmalarıyla bilinen  akademisyenler Prof.  Dr. Şerif BARIŞ, Prof. Dr. Mikdat KADIOĞLU, Prof. Dr. CENK YALTIRAK, Doc. Dr. Tolga GÖRÜM, ve Dr. Muammer TÜN tarafından risk azaltma kapsamında sunumlar gerçekleştirildi. 

 

Geçmişte yaşanan ve yaşanması muhtemel afet olayları göz önüne alınarak ve anket çalışması sonucu ilimizde öne çıkan Deprem ve Tsunami,  Kütle Hareketleri (Heyelan, Kaya Düşmesi, Çığ), Sel-Taşkın,  Endüstriyel Kazalar ve Yangın, İklim Değişikliği ve Meteorolojik Olaylar konularında 5 masa oluşturularak, masalarda görevli kurum temsilcilerinin görüşleri doğrultusunda ilin başlıca 5 afet riskinin GZFT analizi gerçekleştirildi.

Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi  (BUTEKOM)  tarafından teknik destek sunulan çalıştayın ikinci gününde ise 5 afet riski konusunda il düzeyinde afet senaryoları oluşturularak senaryolara göre alınması gereken tedbirler değerlendirilecektir. Bu çalışmanın devamı niteliğinde olan 2. Çalıştayın ise Haziran ayında yapılması planlanıyor. 

 

  

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.04.05 19:58 - Son Güncellenme: 2021.04.05 20:04 - HABER MERKEZİ
A