Adrenalin kanyonu

Adrenalin kanyonu

ANTALYA'nın Kemer İlçesi Göynük Beldesi'nde eşsiz güzelliğe sahip Göynük Kanyonu, adrenalin tutkunu turistlerin yeni gözdesi haline geldi.

2013.05.09 09:53 - Son Güncellenme: 2013.05.09 09:53 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Adrenalin kanyonu

Ecofun Adventurepark firması tarafından işletilen Göynük Kanyonu'na geçen yıl gelen 40 bin tatilci ve turist, heyecan dolu anlar yaşadı. Kanyona bu yıl 50 binden fazla turist gelmesi planlanıyor. Rehberler eşliğinde park içerisinde düzenlenen heyecanlı ve eğlenceli etkinliklere katılan tatilciler, adrenalin ve macerayı doyasıya yaşıyor. Bireysel veya gruplar halinde hareket edilen kanyon turunda tatilciler; trekking, canyoning, paintball ve zip wire (kanyon üzerinden telle geçiş) gibi hem eğlence hem de adrenalin yüklü etkinliklere katılıyor.

TREKKİNG TURLARI


Etkinlikler arasında özellikle Antik Likya veya kanyon yan yolunu izleyerek yapılan trekking turları büyük ilgi çekiyor. Kış mevsiminin bol yağışlı geçmesi nedeniyle kanyondaki su oranı da geçen yıla göre yüksek ve dere daha şiddetli akıyor. Turistler en çok kanyon içerisinde adrenalin turunu tercih ediyor.

Tur otobüsleriyle parka gelen turistler, buradan arazi taşıtlarıyla Göynük Kanyonu'nun derinliklerine götürülüyor. Bakir doğa ile iç içe olmanın keyfini yaşayan turistler, yazın 12 derece olan kanyondaki akarsu içinde zorlu bir yürüyüşe çıkıyor. Kanyon macerasında turistlere, profesyonel rehberler eşlik ediyor.

Ecofun Adventurepark sahibi Doğukan Ak, turistlere hayal ettikleri heyecanı yaşatmaya çalıştıklarını belirtti. Doğukan Ak, yurt dışından bir firma ile anlaşarak iple geçiş (zip wine ya da zip line) adı verilen sistemi daha heyecanlı hale getirdiklerini söyledi. Kanyon derinliklerinde turistlere uzun süre soğuk suda kalacakları için üşümeye karşı dalgıç kıyafetleri giydirildiğini sözlerine ekleyen Ak, kanyonun özellikleri hakkında bilgi verdi. Doğukan Ak, şöyle konuştu:

"Turistlere özel yapım ayakkabılar giydiriyoruz. Can yeleği giymeyen ve kask takmayanları kanyona almıyoruz. 700 metre uzunluğundaki kanyonu keşfetmek için suya giren turistleri heyecanlı bir yürüyüş bekliyor. Zaman zaman derinleşen, kimi zaman küçük şelalelere karşı koyulan yürüyüş, orta büyüklükte bir şelalenin altında hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle son buluyor. Şelalenin hemen yanındaki kil çamuru ise doğal SPA hizmeti sunuyor."

Göynük Kanyonu'nun toplam etabının 4.5 kilometre olduğunu vurgulayan Ak, "Turist gruplarını profesyonel rehberler eşliğinde sadece amatörlerin gidebileceği noktaya kadar götürüyoruz. Şelaleyi geçip kanyonun diğer etaplarına ilerlemek mümkün. Fakat kanyonun bu bölümüne girmek için üst seviye eğitim alınması gerekiyor. Profesyonel kanyon sporcularıyla bireysel turlara da çıkıyoruz. Kanyonun derinliklerine inildikçe görsellik ve heyecan artıyor" diye konuştu.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.05.09 09:53 - Son Güncellenme: 2013.05.09 09:53 - HABER MERKEZİ
A