Adı istismarla anılan Kevin Spacey setlere dönüyor

Adı istismarla anılan Kevin Spacey setlere dönüyor

Hakkında açılan cinsel istismar davalarıyla kariyeri neredeyse noktalanan iki Oscar ödüllü oyuncu Kevin Spacey suçlamalardan tek tek beraat ederken, bir İtalyan filminde alacağı küçük bir rol ile setlere dönüyor.

2021.05.25 12:32 - Son Güncellenme: 2021.05.25 12:33 - Magazin
A
Adı istismarla anılan Kevin Spacey setlere dönüyor

Kendisine son 4 yılda birçok cinsel istismar suçlaması yöneltilen aktör Kevin Spacey, bir İtalyan filminde alacağı küçük bir rol ile setlere dönüyor.

61 yaşındaki Spacey, insanların sadece sesini duyarak çizebilen ancak göremeyen filmin ana karakterini soruşturan dedektifi canlandıracak. Filmin ana karakterinin "haksız yere çocuk istismarı ile suçlandığı" belirtildi. Ana karakteri filmi aynı zamanda yöneten Franco Nero canlandıracak.

Franco Nero, "Kevin filmimde rol almayı kabul ettiği için çok mutluyum. Onun çok iyi bir aktör olduğunu düşünüyorum ve filme başlamak için çok heyecanlıyım" dedi. 

HAKKINDA PEK ÇOK CİNSEL İSTİSMAR SUÇLAMASI VAR

Kamuoyunda CD olarak bilinen kişi, House of Cards dizisinin yıldızını, 1980'lerde o 14 yaşındayken New York'taki oyunculuk sınıfında tanıştıktan sonra kendisini taciz etmekle suçladı. ABD Bölge Yargıcı Lewis A. Kaplan, 3 Mayıs Pazartesi günü verdiği kararla Kevin Spacey'den 40 milyon dolardan fazla tazminat talep eden CD'nin mahkemede isimsiz kalamayacağına hükmetti.

Kaplan, CD'nin gizliliğinin, açık adli yargılama karinesinden ve CD'nin kimliğini belirtmeden devam etmesi halinde Spacey'nin savunmasına karşı ortaya çıkacak önyargıdan daha önemli olmadığını söyledi.

CD'nin avukatlarının, müvekkillerinin adının kullanılmasının travma sonrası stres bozukluğunu tetikleyeceği yönündeki iddialarına karşı yargıç, bunun davanın ilerlemesiyle ortaya çıkan önlenmesi zor bir sonuç olduğunu ekledi.

Kaplan, CD'nin anonim kalmasının Spacey'yi destekleyebilecek bilgiye sahip kişilerin ortaya çıkmasını da engelleyebileceğini söyledi. Davanın devam etmesi için CD'nin avukatlarına, müvekkillerinin ismini açıklamaları için 10 gün verildi.

CD, 2017'de Spacey'ye yönelik cinsel istismar iddialarını dile getiren ilk isimler arasındaydı. Vulture'daki bir makalede iddialara göre ikilinin o 12 yaşındayken nasıl tanıştığını ve daha sonra o 14 yaşındayken cinsel ilişkiye nasıl başladıklarını anlatmıştı. Kaplan, CD'nin Vulture'daki makalede anonim özne olarak yer aldığını ve 1990'lardan beri de iddialarına dair birden fazla kişiyle konuştuğunu belirtti.

Yargıç, "Kanıtlar, CD'nin bilerek ve defalarca, bu kişilerden herhangi birinin şu ya da bu noktada gerçek kimliğini kamuoyunun geniş ilgisine sunacak şekilde ifşa etme riskini aldığını gösteriyor" dedi. Spacey ise tüm taciz iddialarını reddediyor.

Spacey, 2017 yılından bu yana kendisini 20'den fazla kişinin cinsel istismarla suçlamasından bu yana neredeyse hiçbir dizi veya filmde rol almadı.

Diğer Magazin Haberleri için tıklayın


2021.05.25 12:32 - Son Güncellenme: 2021.05.25 12:33 - Kübra Coşar-pasif
A