Adana'daki yangında feryadı yürekleri dağladı! 'Burada onun her şeyi vardı...'

Adana'daki yangında feryadı yürekleri dağladı! 'Burada onun her şeyi vardı...'

Adana'nın Kozan ilçesinde 2 gün önce çıkan orman yangınında, yaklaşık 3 yıl önce hayatını kaybeden eşinin hatıralarının bulunduğu evi yanan Cumali Yücel, duygularını gözyaşları arasında anlattı.

2021.07.30 15:54 - Son Güncellenme: 2021.07.30 16:10 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Adana'daki yangında feryadı yürekleri dağladı! 'Burada onun her şeyi vardı...'
02:56 Adana'daki yangında feryadı yürekleri dağladı! 'Burada onun her şeyi vardı...'

İLGİLİ VİDEO

Adana'daki yangında feryadı yürekleri dağladı! 'Burada onun her şeyi vardı...'

Akkoca Mahallesi sakinlerinden 65 yaşındaki Yücel de yangın nedeniyle terk ettiği evine söndürme çalışmalarının ardından yeniden gitti. Kaybettiği eşinin eşyalarını saklayarak hatıralarını yaşattığı evinin kullanılamaz hale geldiğini gören Yücel, gözyaşı döktü.

Kızlarsekisi mevkisindeki ormanlık alanda, 28 Temmuz saat 19.45 civarında çıkan yangını söndürmek için ekiplerin müdahalesi sürüyor. 

Yücel, eşinden kalan yanmış eşyaları göstererek, "Eşimin hatırasıydı bunlar, saklıyordum bunları. Bunlar benim arkadaşlarım, dostumdu." dedi. Evinin 42 yıllık eşinin anılarıyla dolu olduğunu belirten Yücel, şunları anlattı:

"Bu evi 16 yıl önce eşimle kurmuştuk. Bu ev anılarımızla dolu. Bir bilgisayarı bile buradan kaçıramadım. Her şeyimiz burada yandı, kül oldu. Onun için gerçekten çok hüzünlüyüm. Komşularımın da evi yandı.

Aynı duygularla onlara da üzülüyorum. Burada gerçekten maaşı, kimsesi olmayan, bir ev kuracak durumu olmayan güzel komşularımız, yaşlılarımız var. Evleri bir kaza sonucu yandı. Burada 16 yıldır yaşıyorum. 14 yıl Ayşe Hanım ile yaşadık. Onun burada, her yerde anıları var.

İnanın ben ona üzülüyorum. Burada onun ayakkabıları, elbiseleri, fotoğrafları her şeyi vardı. Çok üzgünüm ama artık yerine gelmeyeceğine göre yeni bir sayfa açıyorum. Elimizden bir şey gelmez. Her şey Allah'tan geldi. Allah'a şükürler olsun."

Kendisini arayanlara da teşekkür eden Yücel, "Bize Türkiye'den ve yurt dışından arayarak geçmiş olsun diyen, yardım etmek isteyen bütün yurttaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah yetkililerimiz bizlere yardımcı olacaklar. Bizler de bu karanlıktan aydınlığa, ağlamaktan gülmeye çıkacağız." ifadelerini kullandı.

Kozan ilçesinde 2 gün önce orman yangını çıkmış, rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın nedeniyle bazı mahalleler tedbiren boşaltılmış, bazı evler de alevlerden etkilenmişti.

Öte yandan Mersin'in Aydıncık ilçesinde 2 gün önce çıkan ve kontrol altına alınmaya çalışılan yangından etkilenen vatandaşlar yaşadıklarını paylaştı. Aydıncık ile Gülnar ilçesi arasında yer alan Pembecik Mahallesi'ndeki kızılçam ormanında 2 gün önce çıkan yangını söndürmek için çalışmalar devam ediyor.

Yangında evi kullanılamaz hale gelen Hamide Bağ, sabah saatlerinde evine geldiğinde gözyaşlarına hakim olamadı. Üzüntü yaşayan Bağ'ı yakınları teskin etti. Hamide Bağ, gazetecilere, evini tedbir amacıyla tahliye ettiğini söyledi.

Yaşanan durumdan dolayı çok üzüldüğünü dile getiren Bağ, "Evimde 2 kilogram bulgurum vardı. Enişteme 'Onları alır bir yere kaldırırım.' dedim ama 'Kaldıramayız.'

'SEN YANARSIN...'

Ne oldu da benim evimi yaktılar böyle, beni götürdüler, gittiler. Evimin içerisinde her şeyim vardı, hiçbir şeyim kalmadı. Yangın sırasında evime dönmek istedim, 'Sen yanarsın.' diyerek göndermediler." diye konuştu.

Kiraz Bağ da kaynanasının evinin kullanılamaz hale geldiğini kaydetti. Çok üzücü bir durum yaşadıklarını ifade eden Bağ, "Bir insan evini yanık bulursa ne hisseder ki? Her şeyi bu evin içindeydi." dedi.

Nuriye Uçar ise yangından dolayı çok korktuklarını belirterek, bölgeden hemen ayrıldıklarını bildirdi. Aydıncık ile Gülnar ilçesi arasında yer alan Pembecik Mahallesi'ndeki kızılçam ormanında 2 gün önce çıkan yangını kontrol altına almak için çalışma başlatılmıştı.

Şiddetli rüzgar nedeniyle yangına müdahalede güçlük çekilen bölgeye, çevre illerden de takviye ekipler yönlendirilmişti. İlçe merkezine kadar yayılan yangın, daha önceden tedbir amaçlı boşaltılan bazı evlere kadar sıçramış, yangın nedeniyle ilçede elektrik enerjisi de kesilmişti.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.07.30 15:54 - Son Güncellenme: 2021.07.30 16:10 - HABER MERKEZİ
A