Adalet Bakanlığından "Pozantı" açıklaması

Adalet Bakanlığından "Pozantı" açıklaması

Adalet Bakanlığı, Pozantı Cezaevi'ndeki tecavüz iddialarının ardından Sincan Cezaevi'ne nakledilen çocuklarla ilgili açıklama yaptı.

2012.03.20 14:07 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Adalet Bakanlığından "Pozantı" açıklaması

Adalet Bakanlığı'ndan, bazı gazetelerde yer alan ''Pozantı İşkenceleri Sincan'da Sürüyor'', ''Pozantı'dan Sonra Sincan İşkencesi'' ve ''Pozantı'dan Beter Ederiz'' başlıklı haberlerle ilgili açıklama yapıldı.
Açıklamada, Ankara Barosu Çocuk Hakları Komisyonu'na üye 7 avukatın 14 Mart 2012'de, Ankara Barosu'ndan 3 avukatın da 17 Mart 2012'de Sincan'a nakledilen çocuklarla görüşmek üzere kuruma geldikleri ve çocuklarla görüştükleri belirtildi.
Avukatların yaptıkları görüşmelerden sonra kurum yöneticilerine herhangi bir talep ve şikayet iletmedikleri kaydedilen açıklamada, nakledilen çocuklar tarafından da cezaevi yönetimine iletilmiş herhangi bir talep ve sağlık şikayeti bulunmadığı bildirildi.
Pozantı M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan Sincan Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na sevk edilen tutuklu çocukların, 6-7 Mart'ta kuruma getirildikleri anımsatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Pozantı Cezaevi'nden çıkışları, Sincan Cezaevi'ne girişleri ve kalacakları bölümlere yerleştirilmelerine ilişkin süreçlerin tümü kayıt altına alınmıştır. Çocukların cezaevine kabul işlemlerinin tamamlanmasından sonra sırasıyla kurum doktoru, psiko-sosyal servis görevlileri, psikolog, sosyal çalışmacılar ve öğretmenlerle görüştürülmüş ve akabinde de İdare ve Gözlem Kurulu kararıyla odalarına yerleştirilmişlerdir. Çocukların kabulü esnasında dayak atıldığı ve hücreye konulduğu iddiası tamamen gerçek dışıdır.''
Cezaevine giren ve çıkan tüm tutukluların sağlık kontrolünden geçirildiği ve haklarında sağlık raporu düzenlendiği ifade edilen açıklamada, bu raporların incelenmesinde, herhangi bir sağlık sorununa rastlanmadığı vurgulandı.
Parmağı kırıldığı iddia edilen tutuklu H.K'nın, 16 Mart 2012'de tahliye edildiği belirtilen açıklamada, tahliye tarihinde Sincan F Tipi Devlet Hastanesi Baştabipliği'nden alınan sağlık raporunda ''vücudunda herhangi bir darp ve cebir izine rastlanılmamıştır'' ibaresinin yer aldığı bildirildi.
Açıklamada, ''Cezaevi savcısının çocuklara 'şikayetlerinizi geri alın' türü bir telkin ve baskısı söz konusu değildir. Pozantı Cezaevi ile ilgili yürütülen soruşturma, hem Pozantı hem de Tarsus başsavcılıklarında devam etmektedir. Bu haberlerin, gerçeklerden uzak ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik haberler olduğu açıktır'' ifadelerine yer verildi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2012.03.20 14:07 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A