Adalet Bakanı Gül, o savcı için HSK'ya inceleme izni verdi

Adalet Bakanı Gül, o savcı için HSK'ya inceleme izni verdi

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Osmaniye'de kendisini muayene etmeyen doktorla tartıştığı ve doktoru gözaltına aldırdığı ileri sürülen savcı M.B. hakkında HSK'ye inceleme izni verdi.

2021.04.13 11:44 - Son Güncellenme: 2021.04.13 12:03 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Adalet Bakanı Gül, o savcı için HSK'ya inceleme izni verdi
04:21 Cumhuriyet savcısı kendisini muayene etmeyen doktoru gözaltına aldırdı

İLGİLİ VİDEO

Cumhuriyet savcısı kendisini muayene etmeyen doktoru gözaltına aldırdı

Osmaniye'de kendisini muayene etmeyen doktorla tartıştığı ve gözaltına aldımaya çalıştığı iddia  edilen savcı için Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) inceleme başlatacak. 

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün savcı M.B. hakkında HSK'ya inceleme izni verdiği bildirildi.

Olay Osmaniye Devlet Hastanesi Ortopedi Servisi'nde yaşandı. Hastaneye giden Cumhuriyet Savcısı Mehmet B. iddiaya göre, doktor Kemal Gökhan Günel'in odasına girip muayene olmak istedi. Ancak Günel başka hastasının olduğunu söyleyince tartışma çıktı. Daha sonra iddiaya göre Savcı Mehmet B., kendisini muayene etmeyen doktorun gözaltına alınması için polise talimat verdi. 

Olayın duyulması üzerine hastane yönetimi ve diğer doktorlar meslektaşlarının bu şekilde gözaltına alınmaması için Doktor Kemal Gökhan Günel'in odasının önüne gelerek gözaltı işlemine engel olmak istedi. Doktor Günel başka bir araçla Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü'ne ifade vermeye gitti.

Savcının, muayene olamadığı için Günel hakkında gözaltı emri verdiği iddia edildi. Tepki toplayan olaya ilişkin resmi açıklama, Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne'den geldi. Tekne, "Nöbetçi doktor hakkında hakaret suçundan soruşturmaya başlanılmıştır. Aynı gün ifadesi alınarak serbest bırakılmıştır. Aksi yöndeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır" dedi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.04.13 11:44 - Son Güncellenme: 2021.04.13 12:03 - HABER MERKEZİ
A