Açıklamaları kim yapacak tartışması?

Açıklamaları kim yapacak tartışması?

Medical Park Antalya Hastanesi Organ Nakli Merkezi Başkanı Demirbaş, ilk rahim nakli ile ilgili olarak, "Açıklamaları yapacak kişi Rektör Kurtcephe değil tıp profesörü olmalıdır" dedi.

2013.05.02 17:24 - Son Güncellenme: 2013.05.02 17:24 - Sağlık - HABER MERKEZİ
A
Açıklamaları kim yapacak tartışması?

Medical Park Antalya Hastanesi Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş, dünyanın kadavradan ilk rahim nakliyle ilgili bebeğin kalp atışlarının duyulması açıklamasını Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'nin yapmasını yanlış bulduğunu söyledi.

Türkiye'de son dönemde nakillerle ilgili yapılan açıklamaları ve haberleri "hayretler içerisinde" izlediğini belirten Demirbaş, "Yüz nakli yapılan hastalar denize girdi. Rahim nakli yapılan kadının eşi üniversitede işe başladı" gibi haberlere tepki gösterdi.

Organ naklinin şov olmadığını ifade eden Demirbaş, "Organ bağışı, ölümle yaşam arasındaki çizgidir ama rektör ve belediye başkanı açıklama yapıyor. İşler çığırından çıkıyor. Bu konuda biraz duyarlılık. Antalya'yı organ bağışı konusunda bir yerlere getirmek için insanlar yıllarını verdi. Bir bakıyoruz birileri çıkıyor ve bireysel başarıymış gibi göstermeye çalışıyor. Buna karşıyım" diye konuştu.

Demirbaş, Antalya'nın organ nakli konusunda marka değerinin devam etmesi için gereksiz şovlardan kaçınılması gerektiğini dile getirerek, şunları söyledi:
"Rahim nakliyle ilgili açıklamaları yapacak kişi Rektör Kurtcephe değil, tıp profesörü olmalıdır. Organ nakli şov değil, hayatın ta kendisidir. Antalya'da yılbaşından bu yana organ bağışı sayısı düştü. Nedenlerinden biri elbette ki bu durumdur. İnsanların organları birilerinin reklam malzemesi olmamalıdır. Organ bağışı böyle giderse daha da düşecek."

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2013.05.02 17:24 - Son Güncellenme: 2013.05.02 17:24 - HABER MERKEZİ
A