Abidin Usta önlemlerini aldı, kapılarını Bursalılara açtı! (ÖZEL HABER)

Abidin Usta önlemlerini aldı, kapılarını Bursalılara açtı! (ÖZEL HABER)

Bursa'nın en eski restoranlarından olan Abidin Usta, normalleşme sürecinin başlamasıyla yeniden Bursalıların hizmetine açıldı.

2020.06.05 09:37 - Son Güncellenme: 2020.06.05 11:20 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Abidin Usta önlemlerini aldı, kapılarını Bursalılara açtı! (ÖZEL HABER)
04:05 Abidin Usta önlemlerini aldı, kapılarını Bursalılara açtı! (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Abidin Usta önlemlerini aldı, kapılarını Bursalılara açtı! (ÖZEL HABER)

GÜLNAME PAÇA / BURSADA BUGÜN

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs (Covid-19) salgını tedbirleri kapsamında uzun süredir kapalı olan Abidin Usta, açıklanan son "normalleşme planı" kapsamında yeniden işbaşı yaptı.

Kapı girişinde ilk önce ellerini dezenfekte eden, maske takan ve ateşleri ölçülen vatandaşlar, sosyal mesafe kurallarına uyarak çapraz şekilde ayarlanan masalara oturdu.

Kurulduğu ilk günden beri Bursalıların yoğun ilgisiyle karşılaşan Abidin Usta, birbirinden lezzetli yemekleriyle yeni normalleşme sürecinde de, Bursalıların beğenisini kazanmaya devam ediyor.

"MASALARIMIZDA TUZLUK KULLANMAK YERİNE TEK KULLANIMLIK ÜRÜNLERE GEÇTİK"

Abidin Usta'da Restoran Müdürü olan Cem Kara, "Ben 15 senedir Abidin Usta'nın yanında çalışıyorum. Pandemi nedeniyle uzun bir süredir kapalıydık. Yeni normalleşme sürecine geçtiğimiz için açıldık. Bu süreçte tüm işletmeler gibi biz de belli önlemler aldık. Personelimizin maskesiz ve eldivensiz çalışması kesinlikle yasak. Zaten personelimize koronavirüs ile ilgili gerekli eğitimleri aldırdık. Masalarımızda tuzluk kullanmak yerine tek kullanımlık ürünlere geçtik. Her masaya tek tek kolonya koyduk. Müşteri Abidin Usta'dan içeri girdiğinde ilk olarak el dezenfektanı ile karşılaşıyor. Daha sonra biz ateşini ölçüyoruz ve eğer maskesi yoksa maske veriyoruz" dedi.

"KUZU TANDIR ÇOK TERCİH EDİLİYOR"

Abidin Usta'nın en meşhur yemeğinin "kuzu tandır" olduğunu belirten Kara, "Kuzu tandır çok tercih ediliyor ama perşembe günleri "kestane kuzu güveç" yapıyoruz ve müşteri bunu da çok beğeniyor. Özellikle o gün yemek için geliyorlar. Bursa'nın değişmez lezzeti olan süt helvamız var bir de. Ama en güzelini biz yapıyoruz diyebilirim. Sırrı ne bunun diye soranlar var. Abidin Usta'nın yetiştirdiği ustalar var. Ustalarımız Abidin Usta'dan öğrendikleri işçiliği ve kendilerinden de bir şeyler katarak daha güzel sonuçlar ortaya çıkarıyor. Süt helvasının sırrı bu. Abidin Usta'nın başarısının sırrını söylemem gerekirse eğer, Abidin Usta işini asla aksatmazdı. Mutlaka ortaya yeni fikirler koyardı. Ustalarımızı da böyle yetiştirdi. Başarısının sırrı bu diyebilirim. Bunların dışında, bizim 4 tane şubemiz var.  Bir tanesi Kestel'de, biri Şehreküstü Meydanı'nda, şu an bulunduğumuz Tuzpazarı şubemiz ve son olarak Podyum Park Express'te var" şeklinde konuştu.

"KESİNLİKLE MASKESİZ, BONESİZ, ELDİVENSİZ VE ORTAMI DEZENFEKTE ETMEDEN YEMEK PİŞİRMİYORUZ"

25 senedir Abidin Usta'nın yanında çalışan Yasin Bozkurt ise, "Abidin Usta'nın kendisinin yetiştirdiği ustalardan biriyim. Ondan öğrendiklerimle devam ediyorum. Burada her çeşit yemek var ve günlük olarak yemek çeşitlerimiz değişiyor. Belli sabit yemeklerimiz tabii ki var. Ama genelde değişik menüler hazırlıyoruz. Yemek yaparken de pek çok şeye dikkat ediyoruz. Bunlardan en önemlisi hijyen. Kesinlikle maskesiz, bonesiz, eldivensiz ve ortamı dezenfekte etmeden yemek pişirmiyoruz. Temizlik bizim için çok önemli. Yemeklerimizin hepsi birbirinden lezzetli. Müşterilerimizin çok tercih ettiği bir yemek var. Bu da "kuzu tandır" en çok onu tercih ediyorlar. Osmanlı mutfağından olan ciğer sarmamız var, hünkar beğendimiz var ve bunları belli günlerde çıkarıyoruz. Müşterilerimizin en çok talep ettiği yemeklerimiz bunlar. Tatlı olarak ise süt helvası. Bursa'da birçok yer süt helvası yapıyor ama bizim aldığımız duyumlar kadarıyla en iyisini bizim yaptığımızı, yani Abidin Usta'nın yaptığını duyuyoruz. Bunun belli bir tarifi var zaten ama anladığımız kadarıyla işçilik çok önemli. Bizim sırrımız bu, helvayı pişirirken işçiliğimizin iyi olması" ifadelerine değindi.

,

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.06.05 09:37 - Son Güncellenme: 2020.06.05 11:20 - HABER MERKEZİ
A