ABD'yi sarsan olayda detaylar ortaya çıktı

ABD'yi sarsan olayda detaylar ortaya çıktı

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin eşi Paul Pelosi'ye saldıran kişinin "Nancy nerede?" diye bağırdığı ve asıl hedefinin Nancy Pelosi olduğu öğrenildi.

2022.10.28 22:08 - Son Güncellenme: 2022.10.28 22:08 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
ABD'yi sarsan olayda detaylar ortaya çıktı

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin 82 yaşındaki eşi Paul Pelosi'nin San Francisco'daki evinde saldırıya uğramasının ardından saldırıya ilişkin detaylar paylaşılmaya başlandı. ABD basınında yer alan bilgiye göre, saldırganın saldırıyı "hedef gözeterek" yaptığı ve eve girdikten sonra Paul Pelosi'ye "Nancy nerede?" diye bağırdığı bildirildi. ABD Kongre Polisi ise Nancy Pelosi'nin saldırının meydana geldiği sırada başkent Washington DC'de olduğu ve yanında korumalarının bulunduğunu açıkladı. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin eşi Paul Pelosi, San Francisco'daki evinde saldırıya uğramış, Pelosi hastaneye kaldırılırken, saldırganın da gözaltına alındığı bildirilmişti.

NE OLDU?

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin 82 yaşındaki eşi Paul Pelosi, San Francisco'daki evinde uğradığı saldırı sonucu hastaneye kaldırıldı. Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi'nin o sırada evde olmadığı öğrenildi. 

Polis saldırganın yakalandığını ve gözaltına alındığını duyurdu.

Saldırının sebebi henüz belirlenemediği olayda 82 yaşındaki Paul Pelosi'nin hastanede tedavi altında olduğu öğrenildi.

AÇIKLAMA GELDİ

Pelosi'nin sözcüsü Drew Hammill, yaptığı yazılı açıklamada, "Bu sabah bir saldırgan Pelosi'nin San Francisco'daki evine girdi ve Paul Pelosi'ye saldırdı" ifadesine yer verdi.

Söz konusu saldırganın gözaltında olduğu ve saldırının nedeninin soruşturulduğunu belirten Hammill, Paul Pelosi'nin hastaneye kaldırıldığını ve tamamen iyileşmesinin umulduğunu kaydetti.

Hammill, Nancy Pelosi'nin saldırı anında evinde olmadığını belirterek "Nancy Pelosi ve ailesi, olaya müdahale eden tüm emniyet ve sağlık ekiplerine teşekkür ediyor ve bu konuda mahremiyetlerinin korunmasını rica ediyor" ifadesini kullandı.

5 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTRILMIŞTI

Paul Pelosi, mayısta alkollüyken karıştığı kaza nedeniyle 5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Nancy Pelosi, ABD'de Başkan Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in ardından en üst düzey yetkili konumunda bulunuyor.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2022.10.28 22:08 - Son Güncellenme: 2022.10.28 22:08 - HABER MERKEZİ
A