ABD'li uzmanlardan Obama'ya Suriye mektubu

ABD'li uzmanlardan Obama'ya Suriye mektubu

ABD'de dışişleri uzmanlarından kurulu bir grup Obama'ya Suriye'ye nasıl müdahale edilmesi gerektiği konusunda mektup gönderdi

2013.08.28 16:42 - Son Güncellenme: 2013.08.28 16:42 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
ABD'li uzmanlardan Obama'ya Suriye mektubu

ABD'de dışişleri uzmanlarından oluşan bir grup, ideolojik bir bakış açısıyla ABD Devlet Başkanı Barack Obama'ya ''kimyasal silahlar kullanması nedeniyle Esad rejimine karşı anlamlı sonuçları olacak bir müdahalede bulunma'' çağrısı yaptı.

Obama'ya hitaben mektup yazarak taleplerini ileten grup, Suriye'deki ılımlı muhaliflere askeri desteğin de artırılmasını istedi. Öte yandan mektupta Esad rejimine yönelik doğrudan saldırı yapılmasından çekinilmesi gerektiği belirtilerek, müdahalenin yalnız kimyasal silah bulunan tesisler ile Suriye'nin stratejik savunma güçlerine yönelik olmasının gelebilecek itirazları önleyeceği iddia edildi.

Uzmanlar grubunun mektubunda ABD yönetiminden özellikle Esad rejimi ve El Kaide'ye karşı ılımlı muhaliflerin eğitim ve silahlandırılmasının hızlandırılması istendi.
Obama'ya gönderilen mektup 66 kişi tarafından imzalandı.
Obama'ya mektup yazan grubun Demokratlar, Liberaller, Cumhuriyetçiler ve Yeni Muhafazakarlardan oluşan İsrail yanlısı bir grup olduğu belirtiliyor.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.08.28 16:42 - Son Güncellenme: 2013.08.28 16:42 - HABER MERKEZİ
A