ABD'li avukat kendisini öldürmesi için adam tuttu!

ABD'li avukat kendisini öldürmesi için adam tuttu!

ABD'nin tanınmış avukatlarından Alex Murdaug'un Güney Carolina'da başından vurulmasına rağmen hayatta kalmasının ardından, 61 yaşındaki bir şüpheli olay sonrası tutuklandı. Ancak Murdaug'un vurulmasında her şeyin planlanmış olduğu öğrenildi.

2021.09.15 16:24 - Son Güncellenme: 2021.09.15 16:24 - Güncel
A
ABD'li avukat kendisini öldürmesi için adam tuttu!

ABD'nin Güney Carolina eyaletinde tanınmış bir avukat olan Alex Murdaugh'un Haziran ayında eşi ve oğlu vurularak öldürüldü. Ancak polisin yaptığı araştırmalar sonucu, avukat Murdaugh'un hayatta kalan diğer oğlunun sigortadan 10 milyon dolar alabilmesi için eski bir müvekkiliyle anlaşarak bu ay da kendisini öldürmesini istediği ortaya çıktı. 

Murdaugh başından vurulmuş, fakat şans eseri hayatta kalmıştı. Murdaugh'un karısını ve oğlunu kimin öldürdüğü belirsizliğini koruyor.

OĞLU VE KARISININ ÖLÜMÜYLE ALAKASI OLMADIĞI ÖNE SÜRÜLDÜ

Güney Carolina Yasa Uygulama Birimi, 61 yaşındaki şüpheli Curtis Edward Smith'in tutuklandığını ve intihara yardım, ağırlaştırılmış saldırı ve darp ve 4 Eylül'deki silahlı saldırıyla bağlantılı olarak sigorta dolandırıcılığı ile suçlandığını duyurdu. 

Eyalet polis teşkilatı, 53 yaşındaki Murdaugh'un Pazartesi günü yaşanan bu planı kabul ettiğini, Smith'in olay yerinde olduğunu ve olay sonrası silahtan kurtulduğunu açıkladı.

Murdaugh'un avukatı, tutuklamayla ilgili sorulara yanıt vermezken avukatlarından biri olan Dick Harpootlian, Murdaugh'a da suçlama yöneltilebileceğini, ancak müvekkillerinin karısı ve oğlunun ölümüyle alakası olmadığını söyledi.

Murdaugh'un patlayan lastiği kontrol etmek için durduğu sırada kamyondaki birinin vurarak kafatasının kırılmasına neden olduğu söylendi. Olay sonrası birkaç gün içinde hastaneden taburcu edilen Murdaugh davada suçlanmadı, ancak Smith'e yönelik suçlama belgelerinde "eş sanık" olarak anılıyor.

OLAYIN PERDE ARKASI

Vurulmadan bir gün önce Murdaugh, aile hukuk firması P.M.P.E.D.'den atılmış, şirketin milyonlarca dolarını kötüye kullandığı anlaşılmıştı. Murdaugh, ailesinden ve meslektaşlarından özür dileyen bir açıklama yapmış, avukatı ise uyuşturucu rehabilitasyon programına girdiğini açıklamıştı.

Bu, geçen yüzyılda Güney Carolina'da güçlü bağlara sahip bir hanedanın parçası olan Murdaugh için çarpıcıydı. Murdaugh'un büyük büyükbabası, büyükbabası ve babası sırayla 1910'dan 2006'ya kadar beş ilçe bölgesinde başsavcı olarak görev yapmıştı.

Murdaugh, 2015 yılında kendisini öldürmesini istediği eski müşterisi Smith'in Charlotte'u daha önce bir orman yönetim şirketine karşı açtığı davada ve hız sınırını aştığı için ceza aldığı bir davada temsil etmişti.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.09.15 16:24 - Son Güncellenme: 2021.09.15 16:24 - Şeyma Nur Sezgin
A