ABD, Husilere karşı harekete geçecek mi, İran'a karşı neden zafer ilan edilmedi?

ABD, Husilere karşı harekete geçecek mi, İran'a karşı neden zafer ilan edilmedi?

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya-Ukrayna Savaşı, İran ve Husilerin, Suudi Arabistan'a saldırıları hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Trump, Husilere karşı ABD'nin harekete geçip geçmeyeceğine dair soruya da cevap verdi.

2026.10.11 09:43 - Son Güncellenme: 2026.10.11 09:44 - Dünya - İHA
A
ABD, Husilere karşı harekete geçecek mi, İran'a karşı neden zafer ilan edilmedi?

ABD Başkanı Donald Trump, Maryland eyaletindeki Andrews askerî üssünde gazetecilere açıklamalarda bulundu. "Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy savaş hâlindeyken seçim yapamadığı için mi barışı geciktiriyor?" sorusuna cevap veren Trump, "Bence seçime gitmeli; bu meseleyi defalarca çözebilirdi" dedi.

''ZELENSKİY BU SAVAŞI SONLANDIRABİLİR''

Ukrayna savaşının asla yaşanmaması gerektiğini vurgulayan Trump, "Ben başkan olsaydım, bu asla yaşanmazdı. Ama Başkan Zelenskiy bu savaşı sona erdirebilir" değerlendirmesinde bulundu. Rusya'nın savaşı sona erdirecek bir anlaşma yapmak istediğini belirten Trump, "Bu defalarca çözülebilecek bir meseleydi ancak her nedense Başkan Zelenskiy bir anlaşma yapmak istemiyor" diye konuştu.

''ANLAŞMA 2 YIL ÖNCE YAPILMALIYDI''

Rusya'nın güç dengesi bakımından Ukrayna'dan üstün olduğuna işaret eden Trump, "Bence bir anlaşmaya varılması akıllıca olurdu. Eğer (Zelenskiy) iki yıl önce bir anlaşma yapsaydı, durumu çok daha iyi olurdu. İki yıl önce çok daha iyi bir anlaşma yapabilirdi" dedi.

ABD, İRAN'A KARŞI NEDEN ZAFER İLAN ETMİYOR?

İran karşısında neden zafer ilan etmediği sorulan Trump, "Gelecekte nükleer silaha sahip olmayacaklarına dair bir garantimiz olmalı. Bu aslında çok iyi bir soru. Şu an hemen çekilebiliriz ama gelecekte nükleer silaha sahip olmayacaklarını garanti altına almak zorundayız ve bu garantiyi alacağız" ifadelerini kullandı.

ABD, HUSİLERE KARŞI HAREKETE GEÇECEK Mİ?

Trump, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad yakınlarındaki Kral Halid Uluslararası Havalimanı'na yönelik son Husi saldırısı hakkında da değerlendirmelerde bulundu. ABD'nin Husilere karşı harekete geçip geçmeyeceği sorusuna kesin cevap vermeyen Trump, "Bunu göreceksiniz" dedi.

Husilerle iletişim hâlinde olduklarını kaydeden Trump, "Suudiler ABD güçleri olmadan kendilerini savunamıyorlar mı?" yönündeki soru üzerine, "Kendilerini savunabiliyorlar. Suudiler iyi savaşçılardır. Ama bence bu saldırı korkunç bir şeydi" ifadelerini kullandı.

Son havalimanı saldırısının ardından Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile konuşup konuşmadığı sorusuna "Hayır, ama onunla konuşacağım" cevabını veren Trump, "Suudi Arabistan'da yaşananlar kabul edilemez" dedi.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2026.10.11 09:43 - Son Güncellenme: 2026.10.11 09:44 - İHA
A