ABD'den Türkiye'ye Suriye için özel birlik

ABD'den Türkiye'ye Suriye için özel birlik

ABD'nin Suriye'deki savaşın Ürdün'e de yayılmaması ve muhaliflerle yakın koordinasyon amacıyla Ürdün'ün Suriye sınırına 150 kişilik özel birlik göndermesinden sonra, İngiliz Times gazetesi Amerikan yönetiminin Türkiye'nin Suriye sınırına da özel birlikler konuşlandırdığını öne sürdü.

2012.10.11 13:44 - Son Güncellenme: 2012.10.11 14:36 - Güncel
A
ABD'den Türkiye'ye Suriye için özel birlik

Gazete, güvenlik güçlerine dayandırdığı haberinde ABD'li ve Fransız özel güçlerinin haftalardır Adana'daki İncirlik Üssü'nde konuşlandıklarını iddia etti. Haberde Suudi ve Katarlı ajanların Suriyeli muhaliflere silah ve para aktarmak için bölgede bulundukları da öne sürüldü.

ABD'nin Ürdün'e gizlice özel birlik gönderdiği haberlerinin dün duyulmasının ardından, Times gazetesi bugün az sayıda İngiliz askeri personelinin de Ürdün'e gittiğini belirtti.

Gazete, Suriyeli muhaliflerle temas halinde olduğunu öne sürdüğü bu birliklerin bir amacının da Beşar Esad rejiminin elindeki kimyasal silahların kontrolünü kaybetmesi halinde müdahale etmek olduğunu belirtti. Londra ve Washington'ın ana kaygılarından beri Esad rejiminin elindeki kimyasal savaş başlıkları taşıyabilecek füzelerin radikal İslamcıların eline geçmesi. İsrail, Suriye rejiminin elindeki kimyasal silahları Lübnan'daki Hizbullah yönetimine nakletmesi halinde müdahale edeceğini açıklamıştı.

Amerikan ve İngiliz askerlerinin, Ürdün'ü bölgedeki isyanların dışında tutmak için de çalışacağı belirtildi. Ülkesinde İslamcıların muhalefetiyle karşılaşan Ürdün Kralı Abdullah, dün yeni bir başbakan atayarak, parlamento seçimlerine gidileceğini duyurmuştu.

İngiltere Ulusal Güvenlik Konseyi'nin Başbakan David Cameron liderliğinde Suriye ağırlıklı gündemiyle önümüzdeki hafta toplanacağı öğrenildi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2012.10.11 13:44 - Son Güncellenme: 2012.10.11 14:36 - Zeynep Çelik
A