ABD'den 'S-400' ve 'yaptırım' açıklaması: NATO ile uyumlu değil!

ABD'den 'S-400' ve 'yaptırım' açıklaması: NATO ile uyumlu değil!

ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price günlük basın toplantısında Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 hava sistemine yönelik soruyu yanıtladı. Price, "Türkiye'nin bu sisteme sahip olması CAATSA yaptırımlarını tetikledi" dedi

2021.06.11 14:10 - Son Güncellenme: 2021.06.11 14:10 - Dünya
A
ABD'den 'S-400' ve 'yaptırım' açıklaması: NATO ile uyumlu değil!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Türkiye'deki S-400 füzelerine ilişkin, "Rus S-400 füzeleri, NATO ile uyumlu değil, NATO'nun güvenliğini tehdit ediyor. Türkiye'nin bu sisteme sahip olması CAATSA yaptırımlarını tetikledi" dedi.

ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price günlük basın toplantısında Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 hava sistemine yönelik soruyu yanıtladı.

Price, "Rus S-400 füzeleri, NATO ile uyumlu değil, NATO'nun güvenliğini tehdit ediyor, Türkiye'nin NATO üyesi olarak kendi taahhütleriyle uyumlu değil. Türkiye'nin bu sisteme sahip olması CAATSA yaptırımlarını tetikledi" dedi.

"TÜRKİYE DEĞERLİ BİR NATO MÜTTEFİKİ"

Türkiye'nin uzun süredir değerli bir NATO müttefiki olduğunu vurgulayan Price, "Türkiye uzun süredir değerli bir NATO müttefiki ve bu nedenle bir NATO müttefikinin S-400 sistemini kabul etmesi bizim için özellikle önemlidir. Başkan Biden NATO zirvesinde bu konuyu görüşme fırsatı bulacak. Türkiye'yi, bu sistemi kabul etmemesi yönünde uyardık, uyarmaya da devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında "Türkiye ile aramızdaki ayrılıklar sır değil. Türkiye birçok bakımdan NATO müttefiki gibi davranmıyor. Rusya'dan alınan S-400'ler, Doğu Akdeniz'de atılan adımlar rahatsız edici" ifadelerini kullanmıştı.

TÜRKİYE'YE SİLAH AMBARGOSU TEKLİFİ REDDEDİLDİ

Almanya'da Sol Parti ile Yeşiller Partisinin, Alman parlamentosuna verdiği "Türkiye'ye silah ambargosu" önergesi reddedildi.

Alman Federal Meclisi'nde, gece geç saatlerde gündeme alınan önerge, Hristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) Sosyal Demokrat Partinin (SPD) ve Hür Demokrat Partinin (FDP) oylarıyla reddedildi.

Hristiyan Demokrat Parti (CDU) milletvekili Klaus-Peter Willsch, önerge hakkında yaptığı konuşmada, Sol Parti ile Yeşiller'in önergesini "göstermelik" olarak niteledi.

Willisch, Yeşiller Partisi Eş Başkanı Robert Habeck'in NATO üyesi olmayan Ukrayna'ya silah ve mühimmat verilmesini beyan ettiğini hatırlatarak Yeşiller'in NATO üyesi Türkiye hakkında verdiği önergeyle samimiyetten uzak bir tutum izlediğini savundu.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.06.11 14:10 - Son Güncellenme: 2021.06.11 14:10 - Gülcan Tekin
A