ABD'den Rusya'ya sert uyarı

ABD'den Rusya'ya sert uyarı

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, "Rusya'dan Suriye'ye gelişmiş füze savunma sistemi gönderilmesi, İsrail'in güvenliği için istikrar bozucu bir faktör olur" dedi.

2013.05.09 22:38 - Son Güncellenme: 2013.05.09 22:38 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
ABD'den Rusya'ya sert uyarı

İtalya'nın başkenti Roma'yı ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Amerikan basınında çıkan "Rusya'nın Suriye'ye füze savunma sistemleri satmaya hazırlandığına ilişkin" haberler üzerine gazetecilere açıklamada bulundu.

Kerry, "Suriye'de bu tür savunma sistemlerinin İsrail'in güvenliği için ne anlama geleceğine" ilişkin kaygılarını daha önce de dile getirdiklerini söyledi.

Rusya'nın ise iddialara ilişkin resmi bir açıklamada bulunmadığı kaydedildi.

ABD Dışişleri BakanıKerry ve Rus mevkidaşı Sergey Lavrov önceki gün Moskova'da, Suriye'deki krizin çözümü için uluslararası konferans düzenlenmesi konusunda mutabakata vardıklarını açıklamıştı.

Suriye'den misilleme tehditi

Öte yandan Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, AFP'ye verdiği demeçte, "İsrail'in yeniden saldırması halinde buna hemen karşılık verilmesinin emredildiğini" ifade etti.

"Karşılığımız sert ve üzücü olacak" diyen Mikdad, İsrail'in bunu bilmesi gerektiğini, Suriye'nin hiçbir durumda saldırılara izin vermeyeceğini vurguladı.

Mikdad, saldırıların "Hizbullah ve İran'ı hedef aldığına" ilişkin İsrail'in açıklamalarını ise "yalan" olarak nitelendirdi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikdad, Suriye'de İran ve Hizbullah'ın bulunmadığını savundu.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.05.09 22:38 - Son Güncellenme: 2013.05.09 22:38 - HABER MERKEZİ
A