ABD'den açıklama: Türkiye ile ilerleme Raip Brunson'ın eve dönüşü ile mümkün

ABD'den açıklama: Türkiye ile ilerleme Raip Brunson'ın eve dönüşü ile mümkün

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, iki ülke arasındaki sorunların çözümüne yönelik ABD'ye gelen Türk heyetiyle geniş kapsamlı görüşmeler yapıldığını, Amerikalı rahip Andrew Craig Brunson'ın eve dönmesi talebini net şekilde ilettiklerini bildirdi.

2018.08.10 08:44 - Son Güncellenme: 2018.08.10 08:45 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
ABD'den açıklama: Türkiye ile ilerleme Raip Brunson'ın eve dönüşü ile mümkün

Bakanlık Sözcüsü Nauert, günlük basın toplantısında kendisine yöneltilen soru üzerine Türk heyetinin ABD'deki temaslarına ilişkin  açıklama yaptı. Sözcü Nauert, "Türkiye ile çok kapsamlı bir ilişkimiz var ve Türkiye hükümetiyle bu konuları her görüşmemizde konuşuyoruz. Dün, Türkiye hükümeti yetkilileriyle yaptığımız görüşmeler çok geniş kapsamlıydı. Açık bir şekilde Rahip Andrew Brunson'ın eve dönmesi gerektiğini söyledik." dedi.

'GÖRÜŞMELERİN İÇERİĞİ AÇIKLANMAYACAK'

"Bu (görüşmelerin) bir kısmını kamuoyuna açık bir şekilde tartışmayacağız." diyen Nauert, "Türkiye ile ilerleme Rahip Brunson'ın eve dönüşü ile mümkündür. Görüşmelerin içeriği hakkında tanımlamalar yapmayacağız." ifadesini kullandı. 

Başkanlığını Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal'ın yaptığı 9 kişilik Türk heyeti Washington'a gelerek, ABD Dışişleri Bakanlığı ve Hazine Bakanlığı'nda görüşmeler yapmıştı.

Dışişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan 3'er temsilcinin bulunduğu Türk heyetinin temaslarına Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç da eşlik etmişti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.08.10 08:44 - Son Güncellenme: 2018.08.10 08:45 - HABER MERKEZİ
A