ABD'de sıcak hava dalgası 175 milyondan fazla kişiyi etkiledi
ABD'de sıcak hava dalgası nedeniyle 175 milyondan fazla kişinin etkilendiği açıklandı.
2023.07.29 22:53 - Son Güncellenme: 2023.07.29 22:58 - Dünya - HABER MERKEZİ
Dünyanın kuzey yarım küresi sıcak hava dalgalarıyla boğuşuyor. ABD'de sıcaklıkların 38 derecenin üstüne çıkmasıyla ülke genelinde 175 milyondan fazla kişinin sıcaklıklardan etkilendiği açıklandı.
Bunun üzerine ABD'de yer alan Chicago, New York ve Philadelphia dahil olmak üzere ülkenin en büyük şehirlerine sıcaklıklardan etkilenenler için halk kütüphanelerinde ve toplum merkezlerinde soğutma merkezleri açıldı. ABD'li yetkililer ise sosyal yardım ekiplerinin sokaklarda vatandaşlar için su temin edeceğini belirterek, "Aşırı sıcaklıklar sağlık için tehlikeli olabilir, hatta ölümcül bile olabilir" açıklamasını yaptı.
Ülkede açık hava etkinliklerinde çalışanlar, 65 yaş üstü kişiler, kronik hastalığı olanlar ve çocuklar için sıcak havada uzak durma çağrısı yapılırken, vatandaşlara sıcaklıklardan etkilenmemek için bol sıvı tüketmeleri, klimalı alanlarda kalmaları, güneşten uzak durmaları ve yakınlarını kontrol etmeleri tavsiyesi verildi.
Öne Çıkan Galeriler

Öne Çıkan Videolar
-
00:14
-
00:32
-
00:23
-
05:51
-
01:26
En Çok Okunanlar
- Bursalılar dikkat! Bu sefer kar sağlam...
- Gece dönercisine tabancalı saldırı;...
- Bursa'da sabır sınavı: Burası evimin önü!
- Kanlı hesaplaşma! Husumetlisini herkesin...
- Selçuk Üniversitesi'nde silahlı saldırı!...
- Bursa'da 'bu neyin kafası' dedirten görüntü!
- Bursa'da polise direnip tehdit etti!
- Bursa'da 48 mağazası bulunan dev markaya...
- Ege Denizi'nde peş peşe korkutan depremler!
- Özcan Deniz hastaneye kaldırıldı
- Bursa'da iftar saat kaçta? Bursa iftar...
- Bursa'da da görülmüştü! Balon balığını...
- Bursa'da döner bıçaklı kadın dehşet saçtı!
- Kan donduran olay! Cesetle 1,5 gün boyunca...
- Ümit Özdağ hakkında iddianame düzenlendi