ABD'de çözüm umutları belirmeye başladı

ABD'de çözüm umutları belirmeye başladı

ABD'de bütçe anlaşmazlığında çözüm yönünde henüz ilerleme sağlanamadı ancak bazı umut işaretleri belirmeye başladı.

2013.10.08 13:35 - Son Güncellenme: 2013.10.08 13:35 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
ABD'de çözüm umutları belirmeye başladı

ABD'de bütçe anlaşmazlığında çözüm yönünde henüz ilerleme sağlanamadı ancak Başkan Barack Obama'nın temerrüdün önlenmesi için ülkenin borçlanma yetkisinde kısa vadeli bir artışı kabul edebileceği yönündeki açıklaması gibi bazı umut işaretleri de belirmeye başladı.

Senato'dan bir yetkili de, Cumhuriyetçi Senatör Rob Portman'ın hazırladığı bir plan hakkında görüş toplamaya başladığını söyledi.

Bütçe konularında etkili bir isim olan Senatör Portman'ın planı, federal harcamaların azaltılması ve vergi mevzuatında reform yapılmasını öngörüyor.

Portman'ın girişimi destek bulsa da bulmasa da çok sayıda politikacı, ABD'de mali konularda devam eden anlaşmazlığın çözümü için bu tarz bir bütçe anlaşmasının tıkanmayı açmak için gerekli olduğu görüşünde.

Federal borçlanma limitinin artırılması için 17 Ekim'e kadar uzlaşma sağlanması gerekirken, çözüm yönünde henüz önemli bir ilerleme sağlanamadı.

Beyaz Saray sözcüsü Jay Carney, Obama'nın temerrüdün önlenmesi için ülkenin 16.7 trilyon dolar olan borçlanma limitinin kısa vadeli olarak yükseltilmesini kabul edebileceğini söyledi.

Temsilciler Meclisi'ndeki Cumhuriyetçiler, Obama'dan, sağlıkta yeniden yapılanma öngören yasanın ertelenmesine ya da ödeneğinin azaltılması gibi tavizler alınıncaya kadar hükümetin harcama yetkisine onay vermeyi reddetmişlerdi.

Bu arada, Washington Post ve ABC News tarafından gerçekleştirilen son ankete göre, katılımcıların yüzde 70'i Kongre'deki Cumhuriyetçilerin sorunu ele alış biçimini onaylamıyor. Ankete katılanların yüzde 61'i ise Demokratların yaklaşımından memnun değil. 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.10.08 13:35 - Son Güncellenme: 2013.10.08 13:35 - HABER MERKEZİ
A