ABD bunu konuşuyor

ABD bunu konuşuyor

Savaş gazilerine önerilen tedavi, tıp dünyasını ikiye böldü

2012.12.13 14:42 - Son Güncellenme: 2012.12.13 14:43 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
ABD bunu konuşuyor

 

Güney Carolina'da psikiyatrist Dr. Michael Mithoefer yaptığı araştırmalar sonucunda, parti uyuşturucusu olarak bilinen bir uyuşturucu hap, psikoloji alanında kullanabileceğini ileri sürdü.

Healthnews'in haberine göre çalışmaları ABD Gıda ve İlaç İdaresi ve ABD Uyuşturucu ile Mücadele İdaresi tarafından onaylanan Dr. Mithoefer, araştırmaya konu olan uyuşturucu maddenin, genelde savaş gazilerinde görülen aşırı korku ve savunmacı yapıyı azaltarak güven sorununun aşılmasında büyük ölçüde yarar sağladığını gözlemledi.

Irak ve Afganistan gazileri hedef alınarak yürütülen bu çalışmayı duyan 300 kadar gazinin kendisine ulaşarak yardım istediğini belirten Dr. Mithoefer, tek endişelerinin maddenin uygulanması ile uyuşturucu bağımlılığının artabilecek olması veya bu tedavinin çıkar amaçlı kullanılabilecek olması olduğunu söyledi.

ABD'de büyük yankı uyandıran bu araştırma, tıp dünyasını da ikiye böldü. Görüş alınan bazı uzmanlar bu araştırmayı desteklerken, bazıları ise bu tedavi şeklinin istenmeyen sonuçlar doğurabileceğini, ciddi sağlık sorunlarının ortaya çıkacağını belirtti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2012.12.13 14:42 - Son Güncellenme: 2012.12.13 14:43 - HABER MERKEZİ
A