AB süreci insanca yaşam sürecimizdir

AB süreci insanca yaşam sürecimizdir

Bakan Bağış, Avrupa Birliği sürecinin, Türkiye'nin insanca yaşam süreci olduğunu belirterek "Türkiye'nin demokratikleşmesine, şeffaflaşmasına ve kalkınmasına katkıda bulunurken, çözüm sürecinin de en önemli platformu" dedi.

2013.05.09 14:55 - Son Güncellenme: 2013.05.09 14:56 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
AB süreci insanca yaşam sürecimizdir

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ulusal Ajans'ın 10. yılı dolayısıyla Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen "81 İl 81 Proje, Ulusal Ajans'ın 10. Yılı Festivali"nin açılışında yaptığı konuşmada, festivali yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da ziyaret edeceğini belirtti.


AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, İstanbul'un birçok konuda olduğu gibi ulusal program projeleri konusunda da öncülüğü üstlenmiş durumda olduğunu söyledi.

İstanbul'un 39 ilçesinin de Avrupa Birliği programlarından yararlandığına dikkati çeken Bağış, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Avrupa Birliği fonlarıyla hem ilçenin ihtiyaçları gideriliyor hem de o ilçenin yaşayanları Avrupa'da eğitim imkanlarına kavuşuyor. Emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Avrupa Birliği süreci, bizim reform, çözüm ve insanca yaşam sürecimizdir. Avrupa Birliği süreci, aynı zamanda bizim kendi özümüze dönme sürecimizdir. Özümüze dönmekle de şunu kastediyorum; biz tarihte en güçlü olduğumuz dönemlerde bile 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' demiş bir medeniyetin mensuplarıyız. 'İnsanı yaşat' derken hiçbir ayrım yapmadan bütün insanları kucaklamaktan bahseden bir ecdadın torunları olarak bugün de çözüm sürecinde, anayasamızdaki her vatandaşın eşit olduğu ibaresinin uygulamaya geçme sürecini yaşıyoruz."

Bağış, Avrupa Birliği sürecinin, Türkiye'nin demokratikleşmesine, şeffaflaşmasına, zenginleşmesine ve kalkınmasına katkıda bulunurken, çözüm sürecinin de en önemli platformu olduğunu vurgulayarak, "Bu ülke çok daha iyisine layıktır, bunu da çözüm sürecimizde, aydınlanma sürecimizde, şeffaflaşma sürecimizde, demokratikleşme sürecimizde, yani Avrupa Birliği sürecimizde gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.05.09 14:55 - Son Güncellenme: 2013.05.09 14:56 - HABER MERKEZİ
A