AB ne zaman hazır olacak?

AB ne zaman hazır olacak?

Başbakan Yardımcısı Babacan, Türkiye'nin AB ile üyelik müzakereleriyle ilgili şimdi sorulması gereken sorunun ''AB ne zaman hazır olacak?'' olduğunu söyledi.

2013.04.17 06:17 - Son Güncellenme: 2013.04.17 06:21 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
AB ne zaman hazır olacak?

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Amerikan Ticaret Odası tarafından düzenlenen Türkiye Yatırım Haftası etkinlikleri kapsamında geldiği ABD'de, Emory Üniversitesi'nde ''ABD Şirketleri İçin Üretim ve Yatırım Merkezi Olarak Türkiye'' konulu sunum yaptı.


Babacan, ''Türkiye, AB ile müzakerelere başladığında ne zaman üyeliğe hazır olacağı soruluyordu. Ama şimdi asıl soru, AB ne zaman hazır olacak?'' dedi.

Ekonomik olarak Türkiye'nin artık AB kriterlerinin üzerine çıktığını kaydeden Babacan,  ''Sanırım Avrupa'daki krizin dinmesini ve AB'nin kendine güveninin geri gelmesini beklememiz gerekecek'' ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'na gelen telefon

Türk şirketlerinin girişimcilik konusunda da çok ileri seviyede olduğunu ifade eden Babacan, bununla ilgili anısını şöyle aktardı:

''İki ay önce Dışişleri Bakanımız (Ahmet Davutoğlu) ile gece geç saatte kahve içiyorduk. Cep telefonu çaldı. Arayan Türkiye'nin Cibuti Büyükelçisi'ydi. Bir Türk işadamının sağlık problemi yaşadığını, bu nedenle bir ambulans uçak istediklerini söyledi. Türk vatandaşları artık Türkiye'nin vatandaşı olmalarını artı bir değer olarak görüyorlar. Koruma altında olduklarını hissediyorlar.''

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da geçen yıl ABD Ticaret Odası ile imzaladıkları mutabakat gereği ABD kentlerinde ''Türkiye Yatırım Haftası'' etkinlikleri düzenlediklerini dile getirerek, bu çerçevede New York'taki temaslarının ardından Atlanta'ya geldiklerini, buradan da Washington'a gideceklerini söyledi.

Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin çevresinde yaşanan sıkıntılar olduğunu, batısında avro krizi, güneyinde de Arap Baharı yaşandığını hatırlatarak, ''Buna rağmen ben hala iyimserim. İyimserliğim küresel ekonomideki değişimden kaynaklanıyor. Bugün bir şirket kurmak eskisine göre çok daha kolay'' dedi.

Muhtar Kent ile göüştü

Daha sonra, Coca-Cola'nın merkezini ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Coca-Cola'nın dünya merkezinde Üst Yönetici (CEO) Muhtar Kent ile basına kapalı bir görüşme yaptı.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.04.17 06:17 - Son Güncellenme: 2013.04.17 06:21 - HABER MERKEZİ
A