AB Güney Kıbrıs'tan utandı

AB Güney Kıbrıs'tan utandı

Güney Kıbrıs'ın para karşılığında vatandaşlık vermesi AB tarafından tepkiyle karşılandı. Alman Milletvekili Markus Ferber "İlk kez bir AB ülkesinin para karşılığında vatandaşlık verdiği görülüyor" dedi.

2013.04.17 12:30 - Son Güncellenme: 2013.04.17 12:31 - Ekonomi
A
AB Güney Kıbrıs'tan utandı

Rum Yönetimi lider Nikos Anastasiadis'in, Güney Kıbrıs'taki ekonomik kriz ve bankalardaki mevduatlara yapılacak vergilendirmeden zarar görecek Rus yatırımcılara, Güney Kıbrıs vatandaşlığı verilmesinin kolaylaştırılacağı taahhüdünü vermesi, AB'de tepkilere yol açtı.

Rum Politis gazetesi, konuya ilişkin ilk tepkinin Alman AP Milletvekili Markus Ferber'den geldiğini ve Ferber'in "İlk kez bir AB ülkesinin para karşılığında vatandaşlık verdiği görülüyor" sözleriyle değerlendirdiğini yazdı.

"AB NORMLARINA GÖRE VERİLMELİ"
Habere göre Ferber, "Böyle bir şeyin gerçekleşmesi durumunda ciddi sorunlar ortaya çıkacağı" uyarısında bulunarak, "Her ne kadar da vatandaşlık verilmesi o AB ülkesinin iç yetkilerini ilişkin olsa da, nihayetinde tüm AB'de serbest dolaşım hakkını vermektedir. Bu yüzden vatandaşlıklar AB normları çerçevesinde verilmelidir." şeklinde konuştu. Feber ayrıca, AB Komisyonu'nun konuyu araştırması gerektiğini de vurguladı.
Gazete, Alman Hükümet sözcüsünün ise konu hakkında "henüz yeterli bilgi olmadığını" söylemekle yetindiğini aktardı. Haberde ayrıca, Rum Başkanlık Sarayı'nın AB'den gelen mesajları aldığı ve Rus vatandaşlarına Güney Kıbrıs vatandaşlığı verilmesi konusunu "daha dikkatli ele alma" kararına vardığı iddia edildi.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2013.04.17 12:30 - Son Güncellenme: 2013.04.17 12:31 - Ramazan Acar
A