AB'den Rusya'ya kınama

AB'den Rusya'ya kınama

Geçtiğimiz günlerde Rusya, Avrupalı 3 diplomatı sınır dışı etme kararı almıştı. Rusya'nın bu kararına Avrupa Birliği'nden tepki geldi. Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Rusya'yı kınadığını bildirdi.

2021.02.05 19:46 - Son Güncellenme: 2021.02.05 19:47 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
AB'den Rusya'ya kınama

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Rusya'nın Avrupalı 3 diplomatı "istenmeyen kişi" ilan edip sınır dışı etme kararını Moskova'da öğrendiğini, kararı kınadığını bildirdi.

Borrell, yaptığı açıklamada, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Moskova'da bugün yaptığı görüşme sırasında Rusya'nın kararından haberdar olduğunu belirtti.

Kararı güçlü şekilde kınadığını kaydeden Borrell, bu kişilerin yabancı diplomat statüsüne uymayan faaliyetlerde bulunduklarına yönelik suçlamaları reddettiğini aktardı.

Borrell, kararın yeniden değerlendirilmesini istedi ve AB'nin üye ülkeler ile dayanışmasını vurguladığını ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rus muhalif Aleksey Navalnıy'a destek için yapılan yasa dışı protesto gösterilerine katıldıkları gerekçesiyle Almanya, Polonya ve İsveç büyükelçiliklerinden 3 diplomatı "istenmeyen kişi" ilan etmişti.

"NAVALNY'Yİ SERBEST BIRAK" ÇAĞRISI

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, hapis cezasına çarptırılan Rus muhalif Aleksey Navalny'nin serbest bırakılmasını istedi.

Borrell ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova'da bir araya gelmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Rusya'da Rus muhalif Navalny'nin hapis cezasına çarptırılmasından endişe duyduklarını dile getiren Borrell, "Lavrov ile görüşmemizde, Navalny'nin serbest bırakılması ve zehirlenmesiyle ilgili kapsamlı soruşturmanın başlatılması çağrısında tekrar bulundum." dedi.

AB ile Rusya arasındaki ilişkileri değerlendiren Borrell, Rusya ile birçok konuda farklı görüşlere sahip olduklarına dikkati çekti.

Borrell, "Son yıllarda ilişkilerimiz, ciddi anlaşmazlıklar ve karşılıklı güven eksikliğiyle değerlendirilebilir. Birbirimizi ortak değil, daha fazla rekabetçi olarak görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

AB Yüksek Temsilcisi Borrell, AB'nin ticaret alanında Rusya'nın en büyük ortağı olduğuna işaret etti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.02.05 19:46 - Son Güncellenme: 2021.02.05 19:47 - HABER MERKEZİ
A