AA muhabirinin işine son verildi! Soylu sorusu gündeme oturmuştu

AA muhabirinin işine son verildi! Soylu sorusu gündeme oturmuştu

Organize suç örgütü kurduğu iddiasıyla hakkında arama ve tutuklama kararı bulunan Sedat Peker'in, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkındaki iddialarını basın toplantısında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye soran Anadolu Ajansı muhabirlerinden Musab Turan'ın iş akdi feshedildi. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Türkiye Cumhuriyeti ciddi bir devlettir. Her kim devletimizin ciddiyetine halel getirmeyi amaçlarsa bedelini öder. Terörün, suç örgütlerinin diliyle milli iradenin temsilcisi olan hükümetimizi küçük düşürücü eylemlere girişenler Anadolu Ajansı çatısı altında barınamaz" dedi.

2021.05.21 21:57 - Son Güncellenme: 2021.05.22 00:42 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
AA muhabirinin işine son verildi! Soylu sorusu gündeme oturmuştu
01:51 AA muhabirinin işine son verildi! Soylu sorusu gündeme oturmuştu

İLGİLİ VİDEO

AA muhabirinin işine son verildi! Soylu sorusu gündeme oturmuştu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bugün yaptıkları basın açıklaması sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Anadolu Ajansı muhabirlerinden Musab Turan, iki bakana Sedat Peker'in İçişleri Bakanı Soylu hakkındaki iddialarını sordu. Sorusunu cep telefonuyla kayda aldığı da dikkat çeken Turan, bir anda sosyal medyanın gündemine oturdu.

Anadolu Ajansı, Turan'ın iş akdinin feshedildiğini duyurdu. Yapılan açıklamada şahıs hakkında terör örgütüne üye olup olmadığının araştırılması için ihbarda bulunulduğu da kaydedildi.

Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da "Türkiye Cumhuriyeti ciddi bir devlettir. Her kim devletimizin ciddiyetine halel getirmeyi amaçlarsa bedelini öder. Terörün, suç örgütlerinin diliyle milli iradenin temsilcisi olan hükümetimizi küçük düşürücü eylemlere girişenler Anadolu Ajansı çatısı altında barınamaz" açıklamasını yaptı.

NE SORMUŞTU?

AA Muhabiri Turan, şunları söylemişti:

"Bu narko-bürokrasi ile ilgili iddialar ülkemizi uluslararası arenada zora soktu mu? Hükümetin buna ilişkin bir planı var mı? Ve 19 yıllık AK Parti, ismi şaibelerle anılan Süleyman Soylu'dan daha mı küçük? Çarşıda pazarda metrobüste herkes bunu konuşuyor ama sayın bakanlarımız tek kelime etmiyor.

Sayın Pakdemirli bakanımıza sorum; Sayın Soylu kabine toplantısında buna ilişkin bir açıklama yaptı mı? Savunması sizleri tatmin etti mi? Sayın bakanım 3.5 yaşındaki oğlumun yüzüne bakarken ben utanıyorum. Sizlerin çocukları yok mu?"

Bakan Varank ise Turan'ı şov yapmakla eleştirdi ve AK Parti'nin her türlü illegal yapı ve çeteyle mücadele ettiğini söyledi. AK Parti'nin herhangi bir illegal yapı ile ilişkisinin olamayacağını söyleyen Bakan Varank, şu ifadeleri kullandı:

"3.5 yaşındaki bir çocuğun bu kadar siyasi konularda ilişkili olabilmesi... Sen şov yapmak istemişsin, ben sana cevabını vereyim. AK Parti iktidarının en önemli özelliği, Türkiye'de her türlü illegal yapıyla, her türlü çeteyle mücadele ederek 19 yılda iktidarını sağlamlaştırmasıdır. Bizim illegaliteyle herhangi bir kanunsuz yapıyla bir ilişkimiz olması mümkün değildir. Dolayısıyla birtakım gayri ciddi insanların, yasal olmayan işlere bulaştığı kamuoyunda herkes tarafından bilinen insanların açıklamalarını dikkate alıp, eğer Türkiye Cumhuriyeti devletinin bakanlarının resmi açıklamalarını dikkate almıyorsanız bence orada bir problem var demektir. Biz gerekle terör mücadelede, gerek illegal yapılarla mücadelede başarılı bir hükümetiz."

Süleyman Soylu'nun danışmanı Mazhar Yıldırımhan Twitter'dan yaptığı açıklamada "AA Genel müdürü acilen istifa etmelidir. Bu ne kahpeliktir. Bu ne şerefsizliktir. AA muhabiri üzerinden Süleyman Soyluya ve hükümete suikast düzenlenmiştir" ifadelerini kullanmıştı.

AÇIKLAMA YAPIP ERDOĞAN'A ÇAĞRIDA BULUNDU

Anadolu Ajansı'ndaki görevine son verilen Musab Turan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada davranışından dolayı mesai arkadaşlarından ve yöneticilerinden özür diledi.

İki bakana sorduğu sorudan dolayı pişman olmadığını ifade eden Turan, "Normal haber telaşıyla gündemi takip eden biri olarak oradaydım. Sayın bakanın danışmanı Rıdvan Tezel, kulağıma eğilerek soru sormuyoruz dedi. Benim burada kayışım attı. Orada zaten TRT, DHA ve AA var. Bu adamlar zaten size ne sorabiliyor ki? Bir tane soru sordum, baktım bu özgüven hayra alamet değil" dedi.

Konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunan Turan, "Merhametinize sığınıyorum" diye konuştu.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.05.21 21:57 - Son Güncellenme: 2021.05.22 00:42 - HABER MERKEZİ
A