98 Türk TIR sürücüsü Mısır'da rehin
Mısır'da bir Türk işletmeciliği firmasına çalışan 98 TIR sürücüsü, firmanın borçları yüzünden Port Said Limanı'nda rehin tutuluyor
2013.07.22 14:40 - Son Güncellenme: 2013.07.22 14:41 - Dünya - HABER MERKEZİ
Türkiye'den aldıkları yükü, Mısır ve Suudi Arabistan'a götürdükten sonra Türkiye'ye gelmek için Port Said Limanı'na gelen 98 Türk TIR sürücüsünün araçları ile rehin alındıkları ileri sürüldü.
İskenderun Limanı'ndan SİSA Gemi İşletmeciliği'ne ait RO-RO ile Mısır'a giden Türk TIR sürücüleri, yüklerini boşalttıktan sonra Türkiye'ye gelmek için Mısır'daki Port Said Limanı'na geldi.
İddiaya göre burada SİSA'nın 1 milyon 500 bin dolarlık borcu nedeniyle pasaportlarına el koyularak rehin alındılar. Kendilerini götüren geminin gelmemesi nedeniyle limanda beklemek zorunda kaldıklarını öne süren Hataylı sürücü Ahmet Ekenel, "Gemiyi beklerken, başka bir sürprizle karşılaştık. SİSA'nın Port Said'de bulunan acente yetkilileri, şirketten 1 milyon 500 bin dolar alacakları olduğunu söyleyerek, bizi bir süre oyaladı. İtirazımızı yaptık ama sonuç alamadık, daha sonra da güvenlik güçleri aracılığı ile pasaportlarımızı aldılar ve bizim Mısır'da rehin tutulduğumuzu söylediler" dedi.