85 yaşındaki Şahizar nine gençlere taş çıkarttı

85 yaşındaki Şahizar nine gençlere taş çıkarttı

Bursa'nın Keles ilçesinde yaşayan 85 yaşındaki Şahizar Yıltır, her gün 2 kilometre yürüyerek gittiği okuma yazma kursunu başarı ile bitirdi. Şahizar nineye belgesini AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten verdi.

2019.03.02 13:24 - Son Güncellenme: 2019.03.02 13:24 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
85 yaşındaki Şahizar nine gençlere taş çıkarttı

Cumhurbaşkanını Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı okuma-yazma seferberliği kapsamında Keles Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından verilen kurslara katılan ve 2 ayda okuma-yazmayı öğrenen Keles ilçesine bağlı Baraklı mahallesinden 85 yaşındaki Şahizar Yıltır, kursu başarı ile bitirerek belgesini AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten ve AK Parti Keles Belediye Başkan Adayı Mehmet Keskin'in elinden aldı.

Şahizar nineyi tebrik ederek okuma yazma kursu başarı belgesini veren AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin başlattığı okuma-yazma seferberliği kapsamında Keles Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından verilen kurslara katılan ve 2 ayda okuma-yazmayı öğrenen Keles Baraklı mahallesinden 85 yaşındaki Şahizar Yıltır Teyzeyi tebrik edip hayır dualarını aldık. 81 yaşındayken de Kuran-ı Kerim'i okumayı öğrenen Şahizar ninemizin öğrenmenin yaşı olmadığını en güzel bir şekilde gösterdi" dedi.

85 yaşında olduğunu ve 2 ay evvel okuma-yazma öğrendiğini belirten Şahizar Yıltır, "Bize gelip okur musunuz, okula gider misiniz dediler. Ben de geleceğimi söyledim. Okulda öğrenmeye gayret ettik. Artık yaşımız geçti. Kafamız bu kadar alıyor. Aslında ben kendi kendime iyi okuyorum, ama şimdi biraz sıkılıyorum. Televizyonda çıkan yazıları okuyabiliyorum. Keşke daha önce öğrenseydim diyorum, ama öğrenemedim. Böyle olacağını bilemedik. Anamızdan erken doğmuşuz" dedi.

Sadece 1 yıl okula gittiğini vurgulayan Yıltır, "Sonra beni okuldan aldılar. Küçücüktüm eskiden hemen alıveriyorlardı okuldan. Hep bu köydeydim. Baraklı'da bir okul vardı. İsmail hocamız vardı. Hepsi bir sınıftaydı. 1'den 5'e kadar aynı yerdeydik. Oraya 1 sene gittiydim. Şimdi okumayı da bu köyde ve okulda öğrendim. Okumak ve yazmakta zorlanıyorum, yaşımız var. Yaşımız olmasa zorlanmayacağız, ama benim kafam sadece okumakta değil ki. Yazı da biliyorum. Adımı da yazıyorum, telefonumu da biliyorum. Her şeyi biliyorum" diye konuştu.

Kursa katkı sağlayan başta Cumhurbaşkanını Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten ve Keles Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün tüm personeline teşekkür eden Şahizar Yıltır, okuma yazma öğrendiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.03.02 13:24 - Son Güncellenme: 2019.03.02 13:24 - HABER MERKEZİ
A