8 dilde Bursa'nın 100 güzeli

8 dilde Bursa'nın 100 güzeli

Büyükşehir Belediyesi, Bursa'nın değerlerini öne çıkaran eserlere 8 dilde hazırlanan "Bursa'nın 100 Güzeli' adlı kitabı da ekledi.

2012.03.20 13:23 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
8 dilde Bursa'nın 100 güzeli

Bursa tarihinde öne çıkan şahsiyetleri ve günümüzde izleri kaybolan eserleri gelecek kuşaklara aktarmak için Bursa belgeliğini zenginleştiren Büyükşehir Belediyesi, önemli bir eseri daha Bursa'ya kazandırdı. Fotoğraf sanatçısı Sabit Buçinca Bölükemini'nin objektifinden Bursa'nın gezilmesi ve görülmesi gereken yerlerin fotoğraflarının bir araya getirildiği kitap, Türkçe, İngilizce, Arapça, Rusça, Çince, Japonca, Fransızca ve Almanca olarak 8 dilde hazırlandı. Kente gelen yabancı turistler için de önemli bir rehber niteliği taşıyacak olan eser Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu olarak hizmet veren tarihi Fabrika-i Hümayun'da kamuoyuna tanıtıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bitinya, Doğu Roma, Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerine ev sahipliği yapan Bursa'nın neredeyse her sokağına bir kitap yazılabileceğini söyledi. Kentin zengin tarihi birikiminin gerecek kuşaklara aktırılması adına önemli çalışmaları hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Altepe, bir taraftan restore ederek ayağa kaldırdıkları tarihi eserleri fonksiyonlandırıp, yaşayan mekanlar haline getirirken, bir taraftan da somut olmayan kültürel miras üzerine önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Geçtiğimiz yıllarlarla birlikte Bursa'nın değerlerinin ön plana çıkarıldığı 150'ye yakın eserin Bursa Belgeliğine kazandırıldığını ifade eden Başkan Altepe, "Bizler de yurt dışına gittiğimiz zaman, vakit darlığı nedeniyle oranın her yerini gezemeyeceğimiz için orayı anlatan kitaplar arıyoruz. Bursa'nın da böyle bir esere ihtiyacı vardı. Bursa, dağından denizine, hanlarından hamamlarına, medreselerinden şelalelerine kadar zengin bir tarihi ve doğal güzelliği bünyesinde barındırıyor. Kısa süreli kente gelen turistlerin tüm bu güzellikleri görmesi ve bilgi sahibi olması mümkün değil. Ancak bu eserle, Bursa'nın bütün güzellikleri hakkında bilgi sahibi olmak mümkün olacak" diye konuştu.
Bursa'nın 8 dilde tanıtıldığı ilk eser özelliğine sahip olan kitaba metin yazarlığıyla katkı veren Cevat Akkanat ve Demet Çoraklı Yıldız da dünyanın gözbebeği olan ancak farklı sebeplerle ihmale uğramış Bursa'nın son yıllarda yapılan çalışmalarla yeniden kalkınmada zirveye doğru ilerlediğini belirterek, bu çalışmaları hayata geçiren Başkan Altepe ve ekibine teşekkür etti.
Kitabın hazırlanmasını sağlayan Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan da 8 ayrı dilde hazırlanan kitabın, kentin uluslararası alanda tanıtımı için büyük bir katkı sağlayacağını vurguladı. 

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2012.03.20 13:23 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A